Uzeo sam jučer dva monitora AOC Q3279VWFD8 . To je model sa IPS matricom .
Dojmovi u odnosu na moj stariji DELL P2414H :
1. Monitor je OGROMAN i potrebno je određeno vrijeme da se navikne na tu razliku u dijagonali .
2. Boje su nešto blijeđe u odnosu na Dell , a kontrast je slabiji .
Nije ništa strašno , ali Dell je po tom pitanju bio malo bolji .
Zanima me kako su ga iskalibrirali kolege sa foruma ?!
Koje su vama postavke najugodnije i najprihvatljivije za rad , a koje za igre ?
3. Već je bilo govora u postovima prije o problemu sa bazelom .
Na žalost mogu to potvrditi kod oba monitora koja sam kupio . Na prvom monitoru bazel se odvojio kod mjesta gdje je ledica . Otvor je jedan milimetar širok i 2 cm dugačak . To se nebi primjetilo da ledica nije upaljena i ne izbija svjetlo . Kod mene to nije jako izraženo i mora se približiti na nekih 10-15 cm od tog mjesta da bi se to primjetilo . Dok sjedim na udaljenosti od 50-60 cm nema šanse da se to primjeti . Ovo samo navodim da skrenem pozornost na završnu obradu koja nije na vrhunskom nivou .
Kod drugog monitora bazel je bio odvojen blizu sredine monitora sa donje strane . Otvor širine jednog milimetra i dugačak 2,5 cm . Primjetno ako se zna da postoji i ide ga se tražiti . Inače nije baš lako uočljiv .
4. Ono što je meni najviše zasmetalo kod ovog monitora je postavljanje postolja . Napatio sam se , ali ono pravo , da "ušarafim" postolje sa vijkom koji jednostavno nije išao u rupu .
Mislio sam da ću ga morati presjeći (jer ga se ne može skinuti sa samog postolja , osim da ga se presjeće) i staviti neki drugi vijak jer urez ne odgovara ovom vijku koji je došao sa postoljem , ali uz puno muke uspio sam ga ušarafiti .
Mislio sam da će tako biti i kod drugog monitora , ali tamo sam vijak ušarafio za 5 sekundi i bez i najmanjeg problema .
5. Vidljivi kutevi su nešto slabiji nego kod Della , ali ništa drastično .
6. Da budem iskren najviše sam se bojao da će monitor imati bleeding . Prilično sam se iznenadio jer ga nema . To je jednostavno čudo za ovako velik monitor i tu sam ugodno iznenađen .
7. Komandni gumbići za postavke i uklop su sa donje strane monitora , vjerujem radi estetskog dojma . Osobno meni to i nije baš praktično , ali kao što se kaže: "Sve za ljepotu" .
Monitor sam platio 1709 Kn i za te novce iskreno ne znam dali se nešto bolje ovih dimenzija i rezolucije da pronaći .
Monitor podržava FreeSync (48-75 Hz)
Garancija je 36 mjeseci .
Sve u svemu za sada sam zadovoljan potrošenim novcem i kupio bih ga ponovo

.