View Single Post
Staro 11.09.2018., 14:21   #281
sakomako
Registered User

Datum registracije: May 2013
Citiraj:
Autor Max Rockatansky Pregled postova
Npr. novi XFR puno efikasnije radi, i da, osjeti se u praksi, skoro i da ne treba ručno oc-ati. Uhvatio si se snižene cijene 1950X koji se vjerojatno više ni ne proizvodi i na tome gradiš čitav esej.

Što bi onda rekao za rušenje cijena npr. prošlogodišnjih modela tv-a, odjednom se za duplo pogorša slika i funkcionalnost ili je ipak u pitanju samo marketing i borba za veći profit ?

Spominješ novi XFR, ako može link na to, jer iz meni dostupnih materijala to ne vidim! Jer XFR posotji i u 1950X modelu. A svugdje se spominje da su oba CPU u biti ista i da nisu ništa mijenjali.

Što se tiče rušenja cijena prošlogodišnjih modela TV-a, mogu samo reći da se npr. ovogodišnji LG OLED 55" model B8 može trenutno nabaviti za 1309 EUR, što je manje od cijene po kojoj se kod nas još uvijek prodaje lanjski model B7, mislim da sam dovoljno rekao o izlaznim cijenama ovogodišnjih modela i kako tržište funkcionira.

LG OLED55B8 - 4K OLED TV 55 Zoll

Art.Nr.: 19750-2
Hersteller: LG
EUR 1.309,00
oder monatlich finanzieren
inkl. 19 % USt, zzgl. Versandkosten

Tko nađe nižu cijenu ima ćevap!

I jedna napomena ovogodišnji model B8 ima novi procesor za sliku i automataku kalibraciju kada se priključi na uređaj za kalibraciju, a cijena trenutna nakon samo 6 mjeseci na tržištu je takva inače je normalna kod ostalih 1800 EUR. Sada si razmislite po kojoj cijeni ga ovaj trgovac nabavlja i koliki je extra profit ostalih trgovaca koji imaju 500 EUR veću cijenu. O našim cijenama uopće neću ni pričat! Mislim da sam time rekao sve o tržištu, cijenama i svemu ostalome. CPU nisu iznimka od tog pravila.

U isto vrijeme Samsung (dakle pandan Intela) se ponaša bahato i prodaje svoje QLED od 55" top model kod nas po 18000 kuna, a znamo da je crno crno i ne može biti drugačije na OLED-u što se baš za QLED ne može reći!

Zadnje izmijenjeno od: sakomako. 11.09.2018. u 14:30.
sakomako je offline   Reply With Quote