View Single Post
Staro 08.09.2018., 22:16   #248
thunderbird
Premijum AMDebil
Moj komp

thunderbird's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:
Autor sakomako Pregled postova
To bi bilo tako da se radi o novom CPU koji donosi bitna poboljšanja, ali kao što rekoh to je potpuno isti CPU samo u 12 nm, dakle minimum 36% niži troškovi i koji je 100 MHz brži od lanjskog modela.

Niti u auto industriji više ne prolazi novi model koji je po svim karakteristikama jednak lanjskom, proizvodna cijena 36% manja, a želim prodavati po lanjskim izlaznim cijenama ili višim.

Kupci više takve stvari ne puše i CPU je sada već stara i zrela tehnologija u koju se ulaže u razvoj znatno manje nego prije 30 do 40 godina.

Ja lično na CPU gledam na taj način i nisam spreman plaćati profite po želji proizvođača, jer radi se o zreloj industrijskoj grani koja više ne može iskakati sa svojim profitima, barem ne kod mene kao kupca koji to nije više spreman platiti. Ta vremena su davno prošla još negdje krajem 20 stoljeća.

Za ovaj extra profit mora se ponuditi stvarno nešto bitno drugačije i revolucionarno, a ne recikliranje istih stvari. U protivnome neka si recikliraju lanjski extra profit!
Zašto su onda svi "pušili" intel sve ove godine ???
Omašio si ceo futbal. Izašao je novi model (koji je zapravo refresh starog), po cijeni koju je prije imao taj stari model. A starome modelu je pala cijena jer treba riješiti zalihe.
Tko gleda omjer uloženog-dobivenog, mora se požuriti uhvatiti stari model po ovim cijenama ili pričekati par tjedana da se stabiliziraju cijene novih thradrippera.
uopće ne vidim smisao tvog lamentiranja na ovu temu, kada je stvar zapravo vrlo jasna i 100x viđena do sada