View Single Post
Staro 07.09.2018., 15:04   #2623
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Ako se netko odluči raskopavati svoj x230...

jucer sam napokon ulovio vremena da raskopam x230 na sastavne molekule i promijenim pastu. Ne znam kad sam si zadnji put htio iskopati oko kad sam krenuo nešto raditi. Računao sam da sam gotov za sat vremena, no na kraju sam izgubio preko tri. Doslovno cijeli laptop treba raščetverit. Žao mi je što nisam slikao tvorničku žvaku. Nisu štedili na istoj

Na netu ima hrpa gajdi kako i što sa slikama (mislim da je ovaj jos najbolji), ali ni jedan ne spominje par dosta zajebanih stepova na kojima sam izgubio najvise vremena.

1. slikati doslovno svaki kabel kako je stajao i koji ide u koju "kanalicu" na onom unutarnjem okviru. Ako nije točno sve kako je bilo, nešto neće nasjest kako treba. Ovo je jos i razumljivo.

2. kod skidanja heatpipea sam skoro obolio. Ne znam zasto tvornički toliko manijakalno zatežu šarafe na HSu. Na šarafu broj 2 sam odmah skužio da ću pojebati navoj nakon 3 pokušaja. Na kraju sam morao skidat šaraf sa kliještima, jer putar navoj ne bi preživio. Ne znam dal je to na svima tako ili je baka Jing imala loš dan kada je sastavljala moj.

3. Povratak ploče u laptop. Naime, na zadnjoj strani je konektor koji se spaja na AC. Njega drzi neki okvir koji ima na sebi šaraf. Ploču je moguće isčupat van, ali uštekat taj konektor nazad na nju - no fakin way. Prvo sam mislio da ću morat skinut ekran da dodjem do tog šarafa koji je ispod beezela i drzi konektor, no onda sam skuzio (sto uopce nije logicno) da AC konektor samo slajda van uz malo sile. To nitko nigdje ne spominje, a uvjerljivo je dio kod sastavljanja na kojemu moraš zapeti. Izvuce se konektor, spoji na ploču i sve skupa slajda nazad unutra.

4. skidanje svih okvira zahtjeva veću silu nego što je prikazano na youtubeu

Na kraju balade, definitivno ovo treba napraviti na svakom tvornickom x230. Skinuo sam temp za dosta stupnjeva u max loadu plus sad je stvarno tih i uopće ne čujem više ventilator kada radi. Slike load tempa niže. Samo tko god se odluči neka se pripremi na nešto izgubljenih živaca. Side note: Nisam sigurno 2 godine raskopavao nikakav consumer level tech pa moguće da sam malo i ispao iz štosa

stanje sada:

stanje prije:
Fleks je offline   Reply With Quote