Tema: Automobili
View Single Post
Staro 07.09.2018., 13:48   #38340
Kristijan_7
Just don't give a fuck

Kristijan_7's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
@burmuz

Ok, ali ja ne razumijem tvoju retoriku, a živo me zanima. Da se ne trpa sve u isti koš u kom smislu - nakon što ubiju nekog automobilom ili prema imovinskom statusu? Ja živim 200m zračne linije od mjesta navedene nesreće i vozim skupi i "blingbling" auto, pa me nitko još nije hračnuo na cesti ili krivo pogledao i smatrao me ubojicom jer vozim auto koji izgleda i zvuči brzo? Ti si imao suprotnih iskustava?

Ako sam dobro shvatio - bi li onda po tebi trebalo manje pisati o ovakvim slučajevima u kojima sudjeluju skupi auti, ili više o onima u kojima sudjeluju jeftini? Tko je diskriminiran točno, ubojice ili žrtve tih ubojica? Hint, pitaj članove obitelji poginulih.

Ako mogu pružiti drugi uvid u situaciju - što misliš za koliko se slučaja u kojima sudjeluju ljudi sa više, ili situacija gdje se možda može "dogovoriti" uopće ne čuje ako je krivac u poziciji da to može organizirati? Što je vrlo izvjesno ako se i za ovako teške slučajeve uspješno manipulira i sudstvom i vještacima, pa u nekim situacijama i medijima. Nakon što je ovdje to spomenuto, baš pratim malo medije i čini mi se da novine baš i ne potenciraju toliku razliku ovisno o socijalnom statusu zbog same nesreće, već više zbog političko-socijalne situacije u državi koja se nerijetko veže na ovakve slučajeve (nagradno pitanje - koliko puta je Horvatinčić (skoro) ubio u prometu a da je javno, potom se raspitajte tko god je u poziciji za situacije koje su rješene na licu mjesta)?

Ako su okolnosti posebne, piše se više - kao trenutno o nesretnom djetetu u Dubravi. Naravno da neće biti slijednih članaka što rade djeca čovjeka koji je vozio niti čime se bave djetetovi roditelji, a u slučaju sa C63 ne treba valjda crtati opet zašto se piše više, i zašto je to dobro ovih dana u Hrvata.

EDIT: Mislio sam čekati odgovor, ali nemam vremena pa da ne ispadne da sam spor. Naravno da misliš na predrasude i automatske osude da je kriv skupi i lepi auto. Analogija (nagradno pitanje za sve čitatelje: analogija je znanost koja se bavi izučavanjem čega?) jest da nije skupi već jeftini racing pimpani auto? Bilo bi isto. Djelomično jesi u pravu, Burmuz Hoode, samo si nažalost izabrao apsolutno krivi slučaj za svoju borbu. Pa da podvučem, na narodu i medijima jest da osuđuju po svom, na policiji i sudstvu da odradi svoj posao jel tak? Valjda vidiš u ovome paradoks.

Zadnje izmijenjeno od: Kristijan_7. 07.09.2018. u 14:04.
Kristijan_7 je online   Reply With Quote