Citiraj:
Autor jp_rv
imam lenovo b50-80, sa gorenavedenim i3, 8gb ram, ssd. win7 gore jer mi se od 10tke riga.
|
Kolega, usra si sa driverima i podesavanjima totalno.
Ako jedan T3400 Pentium i HD 3430 u Compaq 6730s zvacu full hd sa 35-50% tjekom repodukcije ovaj tvoj mora nadjebati moj prastari hp 2x.
Stavi windows 7 i pusti da ti goli driver skine i instalira windows update kao i za sve ostale "drivere" sto ce isti naci. Zakrpe mos - nemoras stavljat, otkacis ih... neka ti povuce samo drivere.
Nakon toga skines sa AMD stranice zadnji ( paket ) driver za tu amd grafu ali
instliras custom samo one dodatne ficure transcodinga itd... od Intela ostavi po difoltu sto windows update "stavi".
Mora radit ko podmazano, pa ako gledam online filmove na istom zauzece je 20% cpu-a, koristim firefox + ublock. Youtube povuce 80% cpu kod ucitavanja full hd videa i onda to ide 20/30/50 max
kako se video vrti tj. posto je sam procesor akiran sa RM na 1.1v i koristi min ili max mnozitelj po tome koliko ga loada desava se da proc radi na 1.16MHz umjesto 2.16MHz i zauzece ispod 20%.
Ovo sto pricas o skajnetu nema teorije ako je sve fino podeseno, radi uredno kao i w7, kakvi lagovi itd... ?
Vizualno je nesto "ljepsi" od w7 i trosi nesto vise resursa ali da laga nesto ili tromost itd... nema govora o tome, vjerojatno si ubio neki systemski proces koji nisi trebao.
Imam 5 laptopa u kuci, tam gdje je vrh 4GB stavim w7, gdje imam 8GB ide skajnet i nema razlike sto se tice samih pefromansi po yotube, fesjbucarenje i filmovi, tvoj i3 mora zderat ovaj Pentac u svim scenarijima.