naslov teme u skladu sa mojim trenutnim stanjem uma i tijela.
imam lenovo b50-80, sa gorenavedenim i3, 8gb ram, ssd. win7 gore jer mi se od 10tke riga. ionako moram buljit u nju 8 sati dnevno, ne pada mi na pamet imat ju i doma.
on topic - sve više i više mi youtube umire. koristim operu jednu od zadnjijih verzija, i od svih kompova samo na laptopu mi ne radi stari youtube interface, već je onaj novi i ne mogu opt-outat. kako pustim neki video, ovisno o videu, tako mi se laptop zakuca na 100%. neki videi na 1080p idu glatko, sa cpu usage na 60-70%, dok neki i na 720p mi ubiju cpu, yt stalno zastajkuje, vrti onaj buffering krugić.
ugasio sam yt enhance add-on, imam samo ad blocker i ghostery, i svejedno sere. upravo su youtube i face bili okidači da si kupim novi laptop jer stari lenovo sa celeronom nije uspijevao izać na kraj s njima. šta da radim, ispada da mi treba i7 procesor da mi vrti filmiće s jutuba.
svi servisi koji ne trebaju su pogašeni, nema defendera, anti-malvera, update-a, superfetcha, indexera, znači pod milim bogom ničega aktivno šta bi žderalo procesor. kako ugasim youtube, tako cpu usage padne na 0. upalim yutube, paf 100%.
neki hint? šta je najgore, na poslu imam prastari thinkpad sa i3 unutra, isto operom i 8gb rama, i youtube leti.