02.09.2018., 13:01
|
|
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Citiraj:
Autor emilblomsky
Ma oba su vrh,ali Focus ima više prednosti.Dulju garu,manje dimenzije,jeftiniji!
|
I RMx ima 10 god. garancije
Citiraj:
Autor picajzla0707
posljedne dvije recenzije kod jeremya, koji je ipak priča za sebe po pitanju napajanja, focus čista desetka u perfomansama, rmx 9,5
http://www.jonnyguru.com/modules.php...Story&reid=531
http://www.jonnyguru.com/modules.php...tory6&reid=549
nije to bogzna kakva razlika, no razlika jest - focus je zeru bolji, ima napredniju platformu i ventilator kakav corsair daje tek na skupljem rm...i modelu
nadalje, seasonic sam proizvodi svoja napajanja, dok corsair plaća drugima i određuje limit u cijeni - zato dolazi do štednje, kod rmx modela na ventilatoru koji je tek malo napredniji sleeve, kod drugih na komponentama… hebote, pa čak i na klasu višem hx750 štede na kondenzatorima, onda sigurno niti na rm modelima ne stavljaju ništa bolje
https://www.kitguru.net/components/p...-psu-review/3/
"The build quality is high and only Chemi-Con electrolytic caps are used … unfortunately not the companies high-end lines but they will do a fine job and sustain good performance through time"
nije to toliko strašno, no jasno se vidi štednja
da, corsair je nešto tiši, no sveukupno je focus kvalitetnije napajanje od rmx
|
Zašto ventilator stavljaš corsairu pod minus? Evo iz recenzije koju si sam linkao:
Citiraj:
Now, we take the unit apart and find a rifle bearing fan. With a 10 year warranty, I won't worry about it lasting.
|
Ostali izvori:
random sa neta:
Citiraj:
Rifle bearing fans are similar to sleeve bearing, but are quieter and have almost as much lifespan as ball bearings. The bearing has a spiral groove in it that pumps fluid from a reservoir. This allows them to be safely mounted horizontally (unlike sleeve bearings), since the fluid being pumped lubricates the top of the shaft. The pumping also ensures sufficient lubricant on the shaft, reducing noise, and increasing lifespan.
|
coolermasterov support:
Citiraj:
To your question,
Rifle bearing fan types offers a number of advantages against ball bearings and sleeve bearings fans.Rifle Bearing and Ball Bearing both have a life expectance of about 50,000 hours. Sleeve bearing has a life expectance of over 20-30,000 hours.
Most people will know that Ball Bearing is noisier than Sleeve Bearing, Rifle Bearings offers the life span of ball bearings and the silent operation of Sleeve bearings. So rifle bearing provides the best noise and the best life span. It's the best from both worlds
|
Na kraju krajeva jel nije tiši + dugotrajnost nije problem (bilo zbog same tehnologije, bilo zbog garancije). Mnogo ih je ovdje na forumu i uzelo isključivo zbog tišine. Naravno pri tom ne odgovaram nikoga od seasonic focusa, često je i jeftiniji, te se često može uzeti 750w verziju za cijenu 550w ili 650w RMx (da ga je bilo za te pare kad sam ja kupovao vjerojatno bi ga i sam uzeo). No ako pričamo o tišini i silent freakovima RMX je safest bet, a također vrhunsko napajanje
Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 02.09.2018. u 13:07.
|
|
|