01.09.2018., 09:35
|
|
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
Citiraj:
Autor IcyTexx
Osobno, ne bih išao na tu operaciju, sve dok nemam nekih problema s lećama. Ne znam kako je tebi i nosiš li leće.
Nosim meke leće preko 10 godina, od trenutka kad se probudim do prije spavanja, naočale ni nemam (trebao bih ih dati napraviti), s dioptrijom -3.0, -3.75. To uvijek mogu popraviti lećama uz 3 minute "muke" dnevno, no ako nakon operacije počneš viditi haloe, odbljeske i krene ti smetati sunce, ili imaš pogoršan noćni vid, tu pomoći više nema, koliko znam. Ne sviđa mi se što flap kojeg zarežu više nikad nije 100% kao prije.
Teško mi je zamisliti kako je tebi s -6.0, tako da te ne mogu pretjerano savjetovati. I moj buraz koji je doktor nije previše za operaciju, a isto se bori s dioptrijom.
Uglavnom, nakon operacije ti može biti savršeno dobro, ali i ne mora. Osobno mi je lakše živjeti s time da korigiram vid lećama pa sam na 99%, nego da mi nakon operacije bude 90% bolje, ali da s onih ostalih 10% nemrem ništa, ili da opet moram nosit leće.
|
Potpis na to.
Osobno dok god mogu s lećama korigirati vid bez nekih značajnih problema operacija mi nije izbor. Koristim mjesečne leće više od 4 godine te sam zasad i više nego zadovoljan. Kvaliteta života je puno bolja nego s naočalama.
|
|
|