Citiraj:
Autor Srky
Čuo sam i ja da je nova Tiagra super, šta bi preporučio od proizvođača i marke s obzirom na moju visinu (192cm), koliko sam gledao trebao bih ramu veličine 61cm? Zašto izbjegavati rabljen cestovnjak?
|
što se tiče veličine okvira to te nek najmanje brine jer kod cestovnjaka je sve čisto. svaki proizvođač ima tablicu veličina i ona je u 99% slučajeva ispravna.
od proizvođača komercijale imaš najjače brendove poput cannondale, giant, scott, specialized, trek, bmc, bianchi i slično što se kod nas može kupiti u trgovini.
imaš i slabije brendove poput cube, author, orbea, bergamont, jamis, ...
imaš i govna poput btwin, kakamura i slično.
na koncu konca imaš i odličan canyon i druge brendove koje možeš kupiti samo on-line kod kojih je uloženo/dobiveno najbolji kada se radi o punim cijenama. međutim kako sezona ide kraju tako cijene bicikala koji stoje u trgovini godinu dana ili dvije padaju podosta onda se za dobre novce može kupiti dobar bicikl u hr.
prednost kupnje bicikla u lokalnoj trgovini je što imaš podršku, savjet, garanciju, servis. ako trgovina ima korektne radnike i dobar odnos s kupcima naravno. ako nema onda nećeš nikad ni vratiti se tamo nego ćeš odabrati drugi servis koji ti se svidi.