Citiraj:
Autor T}{OR
Sorry dude, nisam ja kriv što ne čitaš s razumjevanjem. A stavljat mi riječi u usta nemoj. Hvala.
Nije isto indirektno uzrokovati nesreću, ili voziti namjerno 150 km/h u naseljenom mjestu gdje je ograničenje 50 km/h.
|
koliko vidim ti recimo ne citas uopce jer po treci put cu napisat, odgovorite na pitanja?
alkohol - (ne)svjesno, ponavljanje...
mobitel - (ne)svjesno, ponavljanje...
oduzimanje prednosti - (ne)svjesno, ponavljanje...
jer u tvojim ocima je brzina jedina svjesna stvar koja se radi namjerno, a ostalo, cak i kad netko pogine zbog ostalih razloga je nebitno, pa makar se zna da stalno pije, pise na mobitelu, izlijece...
Citiraj:
Autor tizhu
wifi - vječni ignore, nema boga da kupim ili prodam nešto, poslušam savjet ili preporuku. ovakvu dozu zadrtosti treba pod kamenom tražiti. ovakva ekipa sjedi u saboru, sudnici, ministarstvima, ... žešći low life bez imalo altruizma, empatije, humanosti ili brige za drugog.
klasični: use, nase i podase.
ja ja i samo ja i još malo ja.
obnevideo sam od njegovih upisa i shvaćam u kakvom krkanluku živimo.
jebena tragedija od društva.
|
hvala, drago mi je sto si obrazovan pa ces znat nac ignore na forumu... a ti i dalje ne viruj, jer ne pokusavam pravdat 150 na mistu di je 50, vec prosirit vidike, samo to tesko ide kad osobno (presutno) radis te ostale preksaje, pa to ocito nisu napeti...
veci krkanluk sam dozivia od ljudi koji ti izlete pa ti pokazu prst kad im sviras, ili od mobitelasa koji kampiraju livom trakom nego od nekog tko vozi brzo.
Citiraj:
Autor Kristijan_7
Iskreno, necu dalje ni citat tvoj odgovor, ovaj dio sadrzi sve. Pa najvjerojatnije nece platiti za to, o tome se i radi i o tome pisemo zadnjih par stranica? Naravno da pisem o 20g i 510ks moras biti strasno kratkovidan da ne vidis problem u tome da dijete sa samo dvije godine iskustva vozi takav auto. Da probam plasticno pojasniti, da je meni neko dao takav auto sa 20g, ja sigurno nebih danas bio ziv, a siguran sam da je takvih puno i zato se to NE radi. Ja nisam ljut niti imam zasto hvala Bogu u ovom slucaju biti jalan, tako da lajes na krivo drvo. Takoder sam misljenja da se to nebi desilo u Puntu od 80 ks, pa cak kad bi vozac Punta pokusavao u naciljat ovo vozilo odbaceno na rinzol. Da citas postove, vidio bih da sam objasnio zasto to mislim, i da je moja agenda da se ljudima treba oduzet mogucnost odluke da se voze prebrzo, voze pijani ili dok pricaju na mobitel, i bogatima i onima koji to nisu bez iznimke, i da bi time rjesili 99% ovakvih sranja. Takoder, bogati potplacuju one koje mogu jer su takvi ili jer im prijeko treba, a ako naidu na postenog, onda plate da te neko zastrasi na nacin da moras. Cinjenica da tako nesto pises i smanjujes odgovornost krivca u ovakvom slucaju te opravdavas bogate koji kupuju svoju pravdu, te prezentiras to kao svoje misljenje na javnom forumu je samo javni dokaz moje teze, i na tome sam ti zahvalan.
|
i sto da ti sad nadjem desetke clanaka gdje je mladi u nekom slabom auticu poginia? sta je taj triba, valjda vozit kariolu? netko ni nakon 20 godina iskustva nije za vozit jako auto, s druge pak strane imas mladih natjecatelja u primjerice go-cartu koji s jednoznamenkastim godinama na plecima voze bolje od starih iskusnjara. pritom ne spominjem konkretnog tipa s mercedesom, ali rec da je generalno netko sposoban kontrolirati auto s xyz godina je glupost. netko citavi zivot nije u stanju, i to je valjda 90% populacije kojoj je auto digni se-A-B-lec...
sto se tice samog tipa u mercedesu, prejudicirate... istraga ce pokazat svoje, sudstvo ce odradit svoje, i ne sumnjam da ce i tada se sve zahuktat, bas kao i sad.
nitko ne smanjuje njegovu odgovornost za nesrecu, ali ovakva preseravanja oko kazni su ravna tome da mu je bilo bolje da je uzea pistolj pa ih upuca... za nekog livog kriminalca clanak bi bia 5 linija teksta, s 10 komentara baba usidjelica koje stalno vise po portalima.
Citiraj:
Autor T}{OR
Očito. Isto tako mi nije jasno kako Punto sa 60 KS i 80Nm u ovom svemiru može na istom potezu Ilice ubrzati do 150 km/h... 
|
pa pomoglo bi da imas ispravan Punto i maknes coket ispod gasa...
Citiraj:
Autor ShebY
Da možda nije wifi taj drugi vozač, pa je tolko zapeo u obrani ovog lika?
|
pa da imam jednu nulu iza ovih 90ks... hmmmm... i da nisam na suprotnom kraju drzave

ali ne hvala, ne pijem, ne pusim, ne lajem na mob i ne dokazujem se drugima... i s ovih 90 se ne tribas ni trudit, i svejedno si medju brzima na cesti, sto ne govori toliko o meni i mom autu koliko o usporenosti prometa i ljudima koji se bave svime osim voznjom...
Citiraj:
Autor Mommistake
Iz koje si ti pećine izašao?
|
Marjanske...
Citiraj:
Autor Mommistake
Moja i njegova vožnja je ekvivalentna mišljenju da ja mogu ubiti nekoga kada režem doma krastavce a on ide katanom na Thompsonov koncert. Kod mene se izmakne s daske gdje režem krastavce, piknem susjeda u vrat i ubijem ga, dok ovak mamlaz od 20 godine uzme katanu i ide sjeći ljude na koncert... Nekako mislim da su njegove vjerojtnosti za izrezat nekoga veće nego moje, ti ne misliš? Oboje je moguće, samo koje su vjerojatnosti? Pa daj razmisli kad nešto pričaš...
|
pa ako uzmes noz i s njim odes na koncert vjerojatno imas vise sanse da prodjes neopazeno i napravis vise stete nego taj s katanom - njega bi odma zaustavili. i kad smo vec kod toga, ako uzmes da je tvoj nozic primjerice mobitel, a katana brzina, sto mislis sto je u ocima javnosti i policije/zastitara uocljivije? i komentari ovdje to upravo pokazuju - razestili ste se na brzinu, a to sto svaki drugi laje na mob, to je nebitno... ocito nisi ni procita c/p na engleskom koji pokazuje da je pisanje poruka 6x opasnije od alkoholicara, da je alkohol u padu (bar tamo), a koristenje mobitela u voznji se povecalo 600x. nisam nasa usporedbu brzine i mobitela, ali to sto ti i vecina omalovazava postojanje problema mobitela (jer vjerojatno i sami ga koristite) i onda se izivljavate na brzini, vas je problem jer ne mozete objektivno sagledat cinjenice. netko tko vozi brzo svoje vrijeme i svoj pogled ne provodi gledajuci u svoja jaja (mobitel) vec na cestu. sto ti znaci netko tko vozi sporo ako vozi na slipo...
Citiraj:
Autor Mommistake
Da li se može svakome desiti, pa može... Ali vjerojatnosti nisu iste, jer su kompletno druge okolnosti.
|
da, vjerojatnosti nisu iste, neke od vjerojatnosti sam ti da u komentaru na engleskom... pa procitaj... a ako bolje guglas, nadji mi neku relevantnu usporedbu rizika za odredjene brzine i mobitel i alkohol...
Citiraj:
Autor Mommistake
Želim reći, da je kod mene gotovo nemoguće da se to desi kod kod takvih cirkusanata je vrlo vjerojatno da se tako nešto desi, što pokazuje i smrtnost na našim prometnicama.
|
generalno gledajuci, u par dana, najmanji problem je bila brzina... osim tog mercedesa koji je prokliza zbog brzine, svi ostali su nastradali prakticki zbog kontakta, prelaska u suprotni smjer (iz nekog razloga), padova, oduzimanja prednosti...
Citiraj:
Autor Mommistake
Nedugo sam ovdje na forumu pročitao jedan post gdje dečko pita za savjet oko policijske kazne, kako da izbjegne plaćanje iste i oduzimanje vozačke.
Kaže on, napuhao sam 1.78 promila, već 3. put su me zaustavili u 2 godine, imam vozačku tek 3 godine, polupao sam auto već 3 puta, pijan sam svaki vikend za volanom... I pazi, traži savjet kako da se žali da ne plati kaznu po 3. puta... I takav će jednog dana ubiti moju ili tvoju djecu. I šta onda? Staviti ga 3 godine u zatvor, uz uzoron ponašanje vani je za 2 i pol godine, daj mu ponovo vozačku i svi sretni, ne?
|
ne mogu smislit pijane za volanom, ali isto tako ne mogu smislit ni mobitele za volanom jer i jedni i drugi nisu koncentrirani na voznju, jedni zbog aktivnih supstanci, drugi zbog distrakcije u vidu mobitela. rezultat je, ovisno o promilima, cak i gori sto se mobitela tice.
pa koliko bi ti njemu kazne da? mislim budi realan... i bili pomislia istu kaznu dat nekom starom od 86 godina kad isto to napravi (ubije nekoga u mozda drugim okolnostima)? ... ili nekoj zenskoj koja ih pomete na pjesackom dok pise statuse na mob i to dok vozi po ogranicenju - bez svjedoka, jer zenska valjda nebi ni kocila, ispalo bi da su joj se bacili pod auto i bidna nije mogla nista napravit...
jedan par kojem sam proda bivse auto skoro je nastrada zbog jedne takve tuke koja je tipkala po mobitelu. ta je otisla gotovo citava u njihovu stranu unatoc trubi, a moj bivsi auto je zavrsia s oderanim bokom, odvaljenim retrovizorom i u konacnici su jos i dobro prosli. ne mogu se sitit jeli zenska koja ga je tada vozila bila trudna ili je vec rodila, ali eto, ova druga tuka mogla je napravit samo takvo sranje. mislis da bi u tom slucaju netko reka, ah, to je mobitel, to se ne racuna kad ubije koga... mislis da je toj mobitel prvi put u zivotu upa u ruku za vrime voznje... yeah, sure...
ali bitno da je uvik brzina, brzina, brzina... samo budala moze mislit da je brzina uzrok svih prometnih na svitu... svaka normalna zemlja u svitu jako dobro proucava UZROK prometne, i ako triba uci iz toga... jedino kod nas je uzrok za sve neprilagodjena brzina...