Citiraj:
Autor wifi
eto, i ti si isto siguran da nema tog prekrsaja gdje bi ti bia kriv za prometnu sa smrtnim posljedicama...
u sta ces se kladit da je isto to mislia i ovaj u mercedesu, i ovaj madjar, i onaj stari od 84 koji vozi laganini i onaj koji se pripricia motoristu i onaj s kamionom u tunelu Ledenik. a ti i tor ostanite u uvjerenju da se vama to ne moze dogodit...
vjerojatno i necete vozit 150 ka ovaj s mercedesom, ali rec da ne postoji ni najmanja mogucnost da budete krivi za nesto, e to je bit samouvjeren, ili parkiran 365 dana u godini...
ne triba nikog od njih branit, ni jednog... ali isto tako izjednacavat prometnu sa smrtnim posljedicama sa namjernim ubojstvima i terorizmom nema veze s mozgom.
sto se tice "elite", ne trazi se nista vise ni manje nego od normalnog gradjana, a to ukljucuje i jednaku eksponiranost i jednaku pravnu drzavu za sve. u tom dijelu se slazem. ali ono sto se pokusava je pausalno prosipanje ulicne pravde na osnovu eksponiranih slucajeva. ako imate nekog krivit za ovakvo sto, onda to mogu samo biti imenom i prezimenom one osobe koje su takvu presudu donijele, ma kakva ona bila. jer prekrsaji, cak i ekstremni rade, rade se u svim slojevima, od kvazi sirotinje do bogatih, a brzina kojom je (bar po novinama) vozia nije nesto sto jadni punto od 60ks ne moze uvatit pa da govorimo o nekim apsolutno privilegiranim brzinama.
|
Iz koje si ti pećine izašao?
Moja i njegova vožnja je ekvivalentna mišljenju da ja mogu ubiti nekoga kada režem doma krastavce a on ide katanom na Thompsonov koncert. Kod mene se izmakne s daske gdje režem krastavce, piknem susjeda u vrat i ubijem ga, dok ovak mamlaz od 20 godine uzme katanu i ide sjeći ljude na koncert... Nekako mislim da su njegove vjerojtnosti za izrezat nekoga veće nego moje, ti ne misliš? Oboje je moguće, samo koje su vjerojatnosti? Pa daj razmisli kad nešto pričaš...
Da li se može svakome desiti, pa može... Ali vjerojatnosti nisu iste, jer su kompletno druge okolnosti.
Želim reći, da je kod mene gotovo nemoguće da se to desi kod kod takvih cirkusanata je vrlo vjerojatno da se tako nešto desi, što pokazuje i smrtnost na našim prometnicama.
Nedugo sam ovdje na forumu pročitao jedan post gdje dečko pita za savjet oko policijske kazne, kako da izbjegne plaćanje iste i oduzimanje vozačke.
Kaže on, napuhao sam 1.78 promila, već 3. put su me zaustavili u 2 godine, imam vozačku tek 3 godine, polupao sam auto već 3 puta, pijan sam svaki vikend za volanom... I pazi, traži savjet kako da se žali da ne plati kaznu po 3. puta... I takav će jednog dana ubiti moju ili tvoju djecu. I šta onda? Staviti ga 3 godine u zatvor, uz uzoron ponašanje vani je za 2 i pol godine, daj mu ponovo vozačku i svi sretni, ne?