Tema: Automobili
View Single Post
Staro 30.08.2018., 15:04   #38137
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor SaleFFS Pregled postova
U najgorem slučaju zbog velike količine ulja može zbog većeg tlaka popustiti semering na radilici. Ako si malo prešao preko nema brige. Uvijek postoji tolerancija.
Bojim se da sam prešao više od malo Pričekat ću da se ohladi i slegne pa ću provjeriti opet. Jutros sam pogledao na hladno i skužio da je na min. pa sam kretenski izlio cijelu litru u motor. Nisam to nikad radio jbg. Serviser mi je rekao da pazim na ulje pošto je star auto ali bih se obično toga sjetio u vožnji i zaboravio čim parkiram. Prvo me uhvatila panika da će izgorit motor dok ne nabavim ulje, pa sam jedva otvorio čep (valjda radi tlaka) i onda se uključio retard mode Kako najjednostavnije izlijem višak? Šprica i crijevo?

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Kak to misliš "i na autocesti"? Pa uvijek moraš dat žmigavac dok nekog pretječeš.
Misliš i ako sam već u lijevoj traci? Nisam jedan od onih koji kampira u lijevoj ali ima situacija kad se duže zadržim, pa opet upalim žmigavac kad prelazim nekoga. Nisam primjetio da je to praksa, zato spominjem.

edit:

Citiraj:
Autor Facelessone Pregled postova
Vjerojatno misli da pali umigavac kada u lijevoj traci prolazi pokraj nekog tko mu je sumljiv
Da. Situacija tipa: na ravnici vidim njih 4, 5, 6 slične brzine, prebacim se u lijevu, dolazimo na zavoj koji ugasi žmigavac, uredno ga opet upalim kad se približim sljedećem kojeg prestižem. Primjetio sam da se dosta vozača scima jer očito ne prate šta se događa iza. Takvi često u desnoj traci dođu preblizu autu ispred sebe i tek onda krenu gledati po retrovizorima, pa upale ili ne upale žmigavac (nekad i prije gledanja), pa koče i ako nema nikoga u lijevoj... U tim situacijama lagano desni žmigavac, vraćam se u desnu dok on odradi svoje manevre. Dok sam bio mlađi sam ih prestizao dok bi kočili jer "nisam imao živaca gledati ih". Sad sa 19 godina za volanom sam našao živce za sve talijane, čehe, mađare, hrvate

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Izvuci ga van čim prije, kod mene su idioti od majstora napravili isto pa sam izvlačio injekcijom/špricom na koju je bilo spojeno plastično crijevo. Osim semeringa, višak ulja ide ponovno u usis, ulazi i izgara u cilindrima, prlja katalizator i DPF,...
Sad vidim i ovaj odgovor, ić će vani na špricu
Motor je benzinac iz 90-te, nema viška djelova

Zadnje izmijenjeno od: murina. 30.08.2018. u 15:29.
murina je offline   Reply With Quote