Citiraj:
Autor Integrity
Ostati pri iPhoneu ili ne? Imao sam 3, 5, 6 i sada 7.
Blizi se istek ugovora i uzimanje novog mobitela. Generalno mi mobitel sluzi za glazbu, slike i net/komunikaciju i s iPhoneom je do sada rijetko bilo problema osim sto me pocelo zivcirati sto ima fiksnu zapreminu te nemogucnost umetanja sd kartica.
Znam da se to rijesi jacim modelima ali to je puno previse novaca.
Neki prijedlozi?
|
Ista dilema kod mene bila do prije par dana, kada nisam sjeo s par ljudi koji su i tim mobitelima već jedno vrijeme, i skužio sam, dosta jabuke...
Zašto?
Prvo, cijena... Imam trenutno 6s Plus, sljedeći upgrade mi je 7 ili 8 (za X nemam love, i da imam, ne bi ga kupio za tu lovu). Drugo, nikakav upgrade ne dobivam, osim bolje kamere, malo brzine itd. I onda skužim da bi trebao ili 8 uzeti ili X, a to mi je bar 3000kn nadoplate za 8 ili nekih 5000kn nadoplate za X. I ono što je najvažnije, android nije što je nekad bio, gubio se, blesirao... Sada kako radi, čudo.
Dobio sam na poklon Huawei P9 Lite, pazi, pričamo o mobitelu od 800kn. Ovaj otisak prsta radi 10x bolje nego na iphone-u, ja sam ostao šokiran. Doslovce još nisi taknuo kako treba taj touch za očitanje prsta već je mobitel otključan.
I onda sam krenuo gledati Android mobitele. Kolega s posla ima Mi Mix 2s, gledam ja to, brutalno izgleda. Zadnji android koji sam imao je bio samsung galaxy s, u to vrijeme je android bio smeće, zamjerio mi se jako i vratio sam se na iphone.
Danas, za 2000-3000kn dobiš takav android, s brutalnim kamerama, baterijama, radi k'o urica. Pogledao sam zadnjih par dana bar 10 sati videa o tim Xiaomi mobitelima, Oneplus mobitelima itd. i samo mogu reći, za tu lovu, boljeg nema.
Ne kažem da iphone nije brutalan mobač, uzeo bi ja 8 sada, ali ne mogu dati 5000kn i više za gotovo nikakav upgrade.
Zato moja preporuka, ili koristi iphone 7 ili si pogledaj neki android.