View Single Post
Staro 29.08.2018., 15:17   #3957
De5tr0yer
Avocado
Moj komp
 
De5tr0yer's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 7,802
Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Ha čuj, sva sranja nakon posta i prve slike windowsa i nadalje su uglavnom do pojebanog OS-a (barem u 95-99% slučajeva što sam se susretao)
Evo me s dobrim novostima, spadam u ovih 1-5%

Citiraj:
Autor Cuky Pregled postova
Normalno da ti nije rjesenje svaki put sve odstekavat

Za test samo makni sva nepotrebna "sranja" pa vidi kako ce se ponasat
Uzrok je poznat, problem riješen, TL;DR: problem ne spada u SSD temu uopće, ali sam mislio da ima nešto sa SSDom. Dakle: prijamnik za miša preko originalnog kabla koji je ukopčan u USB hub na monitoru je radio probleme. Kad je prijamnik+kabel direktno u matičnu ukopčan, sve radi.

Malo opsežnije:

Maknuo sam prvo sve nepotrebno, bežični punjač moba, web kameru, punjač za sat, kabel koji koristim za punjenje slušalica, unifying receiver za trackball.
Ostavio sam USB hub od monitora i u njega ukopčanu tipkovnicu i receiver miša (G403).

Ovakva konstelacija mi je super jer mogu samo jednim USBom onda prebacit tipkalo+miš s PC-a na laptop.
Međutim, niti tad nije funkcioniralo, pa sam iskopčao i hub i uštekao direkt tipkalo i receiver miša u ploču - sve je funkcioniralo i boot halt se nije nijednom pojavio.


Onda je samo preostalo pitanje u čemu je točno problem, pa sam kombinirao.


Tipkovnica sigurno nije, ne uzrokuje probleme.

Hub bez ičega spojenog na njega - nema problema.

Receiver preko originalnog kabela u monitor hub - problemi.

Receiver direkt u monitor hub - problemi.


Uslijed isprobavanja kombinacija pojavio se i jedan interesantan prozor s greškom prilikom jednog gašenja. Još nisam dao naredbu da se restarta komp, dakle logon screen je bio aktivan, prebacio sam receiver iz monitor huba straga u matičnu i pojavio se prozorčić laclient.exe was terminated bla bla bla. I baš ko za vraga laclient.exe je logitech analytics client, kako kaže file.net, što donekle potkrepljuje tezu da je problem bio na razini monitor hub - g403 receiver, tj. da tu nešto nije bilo 100%.

---

Interesantno je da sam mislio da niti jednom nisam imao problema s mišem. Kako sam pisao ovaj post mi je sinulo da sam zapravo imao problema naizgled druge naravi:

Naime, dok je miš bio u bežičnom modu u OSu sve je funkcioniralo savršeno. Međutim, kad sam ga trebao puniti te istovremeno koristiti, događalo se da bi miš prestao raditi, potpuno random. "Restartanje" miša na prekidač (OFF-ON) ili iskapčanje-ukapčanje kabela je bilo rješenje, ali se smrzavanje miša događalo prilično često. Strategija je bila punit miš kad nisam doma.

U tim trenucima sam to pripisivao "poluispravnom" mišu (imao sam problema na samom početku korištenja da mi se RGB palio iako je ugašen te sam dobio novi od logija, stari nisu tražili nazad, ja nastavio koristiti isti miš jer su u međuvremenu taj problem fixali novim firmwareom, novi miš mi još uvijek originalno zapakiran stoji i čeka da prvi prdne u rosu ).

Takvih problema nema kad je receiver s kabelom ukopčan direkt u matičnu.

I sad me kopka je li vrlo rijetki stutter koji mi se pojavljivao kad sam igrao zapravo uzrokovan time, hehehe, mislio sam da je placebo ili da mi je podloga prljava, pa sam svakih mjesec-dva prao podlogu za miša, koji sam pacijent

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Napravi ovo pod 3 pa javi rezultat. Pretpostavljam da ti je fast boot već isključen u BIOS-u

https://www.easeus.com/partition-man...er-update.html
Nemam uopće te opcije
__________________
Spoiler alert!
De5tr0yer je offline   Reply With Quote