View Single Post
Staro 25.08.2018., 23:05   #7679
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Amd_Shill Pregled postova
Najveci upgrejd je ime nGreedia.
Ne nužno. Kartica je jednostavno bolja u više stvarni nego je lošija od R9 390

Citiraj:
Znas kako kazu nasi vlaji, abanti issa, svabo je svabo. Ne mere niko napravit bolje auto od Golfa.
Nije istina, jer ni nVidia ni Radeon nisu tako niske klase auta kao što je to Golf.

Citiraj:
Ne znam koliko je bucna ta bivsa giga r9 390,ali znam da moja Sapphire R9 390 nitro nije bucna niti se cuje.
Ta Giga je proglašena kao jedna od glasnijih kartica inače, dok je Sapphire Nitro uz Gaming X jedan od boljih coolera.

Citiraj:
Sto se potrpsnje tice, max je 270w,uzmimo neki prosjek od 190w otprilike. Prosjecni gejmer gejma npr 2 sata dnevno (mora valjda ponekad spavat i poc radit)
To je 380w dnevno, ne trebas bit komandant Data za izračunat da je to nevjerojatnih pola kune po danu sto na kraju mjeseca rusi kucni proracun za 15kn pa moras rebalansirat isti.
Uopće nije problem cijena električne energije, nego naprezanje napajanja te veća disipacija topline. Ipak svi više vole manje čuti ventilatore, barem ja

Citiraj:
Naravno, sa nGreediom ces potrosit bar 5kn manje, Jen ce ti poslat razglednicu.
Također nebitno. Imamo 2 proizvođača GPU koji svaki ima svoje pizdarije. Biramo manje zlo. A manje zlo je za mene nGreedia kako si naveo da se zove.

Već sam objasnio da je obrnuta situacija, da bi se AMD ponašao isto ili još gore. Ovako je u zaostatku u oba segmenta pa ispada da se više brine za korisnika. Mi koji nismo fanboys tu širu sliku vidimo. Neki ne, jebga

Citiraj:
Naravno, tu je i vau efekt imat zelenjavu u kompu jer samo budale kupuju Radeone pa ako imas crvenog vraga odma si izopcen.
Također nije istina. Dokazano je to svima na primjeru Ryzena. Mnogi "Intelaši" including myself su svoje i5 i i7 procesore zamjenili AMD-om, dok se godinu dana prije Ryzena iste te ljude nazivalo fanbojevima i još svakako zato što su rekli činjenicu da su FXovi inferijorniji i5 i i7 SB (i nadalje) procesorima u SVEMU (IPC-u, zagrijavanju, gamingu) i nisu htjeli pomirisati Buldodrek varijacije.

I na kraju, pun k istih tih/nas anti-Buldodrek ljudi pređe na AMD, pa je tu malo stalo sa time. Zato je sad target opet nVidia i njihovi korisnici. A onda u vremenu koje nam slijedi se dogodi da (daj bože dragi) AMD napravi konkurentnu karticu višeg segmenta i opet velik dio nas sa vremenskim ekvivalentom GTX 1070/1070ti/1080 pređemo na neki Radeon, što ćemo onda?

Zato je lakše nama koji na harver manufakturere ne gledamo kao na nogometne klubove pa vidimo pravo stanje stvari i nemamo moralne barikade kome dati novce.

Citiraj:
Sorry, na trajektu sam pa mi dosadno
Haha

Citiraj:
Btw, narucio sam onu konfu.
Konačno. Još da zamjeniš i tog FX-a i zlatan si

BTW, jel ti vidiš da sam čak i sekundarnu Intel kantu zamjenio za AMD? vidiš kakav sam ja Intel fanboj kad sam čak i drugi stroj prestrojio u "powered by AMD"

Citiraj:
Autor Eladio Pregled postova
Bas sam tako nešto htio reč' , najjace mi kad me uvjeravaju da je r9 280x jaca od r9 380 i sl...
To je ono kaj smo pričali pred 2 godine. Ljudi sa GTX 770 karticama će za 2 godine imati isti framerate u DOOM-u od 43 FPS-a jer nVidia ne razvija drivere. Zato AMD razvija drivere i podršku za stare kartice pa će ljudi sa HD7950 u DOOM-u imati 33 umjesto 29 FPS-a mislim, jasno je svima da je to utter bullshit, pogotovo jer se radi o mizernim "gubicima" i marginalnim dobicima. Ali OK, nekoga to veseli. Mene osobno ne...

Citiraj:
Sve u svemu Drvoje nije u minusu garant
Nipošto, u blagom je plusu.

Citiraj:
Autor Drvoje Pregled postova
Kupljeno u doba žešćeg mininga - valjda ne triba napomenit kolike su bile cijene rabljenih RX-ica (580/570 modeli)

BTW puno je zelenog taloga u igrama pa sve ovisi o engineu, negdi je bolja 390-tka, a negdi 1060-tka...

Za sve ostalo (surf, Office, filmovi..) tu je iGPU

Da živim od gejminga i imam uparena 2-3 monitora ili se bavim kopanjem kripto "minuta" - nikakav problem, za casual SP 1920x1080 gaming na 23" LCD-ari i BMK detaljima, ova mi je overkill, ali i dovoljna za idućih cca 2g. (tj. taman do onih pola godine prije isteka gare )

Lako se sad busat kad su pale cijene - prsani
Dobro, znači da'š imat za rundu idući vikend
Brko je offline   Reply With Quote