Tema: Automobili
View Single Post
Staro 24.08.2018., 14:17   #37919
Kristijan_7
Just don't give a fuck

Kristijan_7's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor Nybelung Pregled postova
Nema slobode. Život u društvu, u zajednici, podrazumijeva gubitak slobode. To je kao zatvor, s labavijim pravilima, ali imaš mogućnost preseliti iz jednog u drugi svojom voljom. Kao što dosta naših seli u Njemačku.
Ako vožnja auto od 200k eura sa 20 godina starosti, neprilagođenom brzinom i uzimanje barem 2 života, plus nebrojeno sličnih slučajeva nije neki oblik slobode, onda ne znam što je. Ako ljudi koji nisu sposobni voziti dobiju vozačku, ako možeš sinu tinjeđeru kupiti auto od partohiljada eura, ako možeš nekažnjeno raditi ine stvari samo zato što imaš određeni status - to jest nekakva sloboda, odnosno barem meni ne zvuči kao represija.
Pogotovo kad posljedično isti ne završe (na lomači?) u zatvoru, nego po školovanjima ili ustanovama poluotvorenog tipa, a istovremeno se žrtvama svojih nedjela smiju na inim socijalnim mrežama.

Citiraj:
Autor pci_e3x Pregled postova
Postivat tudu slobodu i ne ponasat se sebicno je stvar odgoja, a to cesto krece iz vlastitog doma. "Kaznjavat" sve sudionike prometa s autonomnim autima zbog manje grupe ludaka, niposto. Kazni i odgoji divljake.
Al softverske greške ima ko kontrolirat, kućni odgoj baš i ne, ili postoji neki obavezni test ili certifikat za koji ja neznam? Autonomna vožnja ne isključuje vozača, kao što ni razina autonomnosti nije propisana. Ako bi ugradili radarsku kontrolu da se ne možeš zabiti u auto ispred sebe, i automatsko škopljenje desne noge prema pravilima u naseljenom mjestu, zašto bi ti to točno bilo problem?
Je li definicija slobode pojedinca mogućnost da krši norme i propise normalnog ponašanja koje vrijede za zajednicu? Koja je izlika jurcat ako imaš dobar kućni odgoj, i zašto je sloboda mogućnost divljanja autom po cesti?

Da se odmah posipam pepelom, ja sam vjerojatno primjerak lude sreće koji je divljao puno više od prosjeka ovdje, jer sam bio mlad i glup - a dobro i još k tome kućno odgojen. Paradoks. I sad se vozim brže od većine, imam sportski auto, ali bi prvi potpisao da mi netko oduzme tu mogućnost, jer je n ebih koristio kad je ne bi ni bilo. Ljudska priroda je ljudska priroda. Lako je k... mlatit dok ne napraviš ili ti netko drugi napravi sranje zbog te slobode.

Ne vidim kako bi policija mogla to regulirati unaprijed, osim ako ne zaposle vidovitog Milana kao radar za potencijalne buduće ubojice na cesti, i moment kada će napokon izgubiti kontrolu nad svojim kućnim odgojem jer mu se netko nabio na branik, jer hoće zadiviti trebu ili zato kaj nekam kasni. Veli se u narodu, prilika čini lopova.

Zadnje izmijenjeno od: Kristijan_7. 24.08.2018. u 14:29.
Kristijan_7 je offline   Reply With Quote