Tema: Automobili
View Single Post
Staro 24.08.2018., 13:15   #37916
Kristijan_7
Just don't give a fuck

Kristijan_7's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
U tom i je problem, kaj svi imaju svoju verziju svoje slobode. Ja sam ljubitelj dobrih autiju i volim vozit, ali u zadnje vrijeme izlazim na cestu sa strepnjom, jer su ljudi evidentno sve gluplji, a autoškole imaju više nego upitne kriterije ko može položit i što bi osoba za volanom trebala znati prije no što je sposobna sudjelovati u svakodnevnom prometu.
Tako da da, bez obzira na svu "ljubav", podržavam Laka bezrezervno, za svakodnevni promet autonomna vožnja i ista pravila za sve, bez iznimke i dozvoljenih sloboda. Jer su u pitanju ljudi kojima idiot svojom verzijom slobode uzme život ili život najmilijih. Dapače, što sam stariji to bi više sloboda ljudi uzeo, jer je ideja dobra, ali je u praksi kaos.
Hoćete slobodu, može, kupite si neautonomni auto i na trkaću stazu, pa se ludirajte slobodno do mile volje, ili neka opcija isključenja autonomnosti i time strogog poštivanja pravila bude dostupna samo na stazi na vlastitu odgovornost i bez opasnosti po druge.
Zašto bi ja izgubio ženu, dijete jer netko ima iskrivljeni pojam o svojoj verziji slobode, za što je sposoban i što mu je dozvoljeno?

Nema isprike zašto bi promet bio ovakav kaos, (pre)brza vožnja ne može biti opravdana kašnjenjem, količinom novaca u novčaniku ili vjerom u vlastite mogućnosti. Ako bi bila ista pravila za sve, autonomna vožnja sa radarskom kontrolom propisane brzine i udaljenosti između autiju, ljudi bi se prilagodili i svijet bi funkcionirao, ali bi manje dijece ostajalo bez roditelja, i manje roditelja bez djece na račun nečije gluposti. Dapače, autonomni auti mogli bi i bili bi sposobni voziti brže od većine.

Znam da će se naći pametni koji će izvući zle autonomne robote ubojice, ali iskreno, radije bi da me ubije kompjuter zbog greške, nego bogati nadobudni klinac iz nepažnje i zlorudosti.

Zadnje izmijenjeno od: Kristijan_7. 24.08.2018. u 13:33.
Kristijan_7 je offline   Reply With Quote