Citiraj:
Autor thuNdeR
Jel istina to da mazde hrdjaju i da im je lak "tanak" ? bas mi se svidja mazda 3
|
Za hrđanje ne znam, moja M3 nema problema s time. Ali lak je užasno ne samo tanak već i mekan. Jednom sam prilikom uspio izmjeriti debljinu laka na oko 70-80 μm. I to je sa skupljom "četveroslojnom" bojom koju doplatiš 3000 kn. Usporedbe radi, većina europskih proizvođača ima debljinu oko 120-130 μm.
Nakon 30000 km hauba mi ima preko 30 točkica koje sam pokrpao touchup paint bojom (kupiš u salonu za 100kn, u tvorničkoj boji vozila).
No problem nije samo do mazde, današnji lakovi su na bazi vode i puno su mekaniji od nekada. Navodno su i novi BMW-i cca 80 μm. Tako su mi rekli u jednom detailing dućanu.
Ako se odlučiš na kupnju i smeta te to, ne slušaj ekipu koja će ti preporučiti keramičku zaštitu za lak. Ja sad da kupujem Mazdu, iz salona bih ju odveo na stavljanje prozirne folije. Najbolja zaštita protiv kamenčića.
Pogotovo ako se dosta voziš autocestom kao ja, još gore u zimskim uvjetima kad sipaju kamenčine po cesti.