Tema: Automobili
View Single Post
Staro 21.08.2018., 23:31   #37848
Overclock_freak
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2012
Citiraj:
Autor net Pregled postova
Tak je s dpf-om. Neizbježno "zlo" no kad pogledam sada su dostupniji i cijenovno prihvatljiviji kao i većina dijelova za n\b47.
Svaka dva tjedna prepeljas se na autoputu pola sata s vise od pola tanka goriva i miran si cca 100tkm. Jedinice su zamjenile golfove, a petice pasate pa ima hrpa dijelova na tržištu.
Super ak se tak auto još drži, dobar si primjerak uhvatio. Mislim da je glavna stvar u vožnji, i koliko ga tjeraš. Ja svog u tom pogledu nisam mazio pa mi je kasnije ( cca 70t km) došlo na naplatu. Sad sam malo pametniji\stariji pa imam lakšu nogu. A kaj ti nije boja na braniku kod auspuha onako zacrnjena? (Meni je bilo kad je počeo zezat, javljao je kod ali ga nije prikazivao na displeju).
BMW vozi se lagano jer voze stariji ljudi, nema probleme sa bojom

Golfa vozim ja i taj auto se kolje, haha da uhvati se dim ali dvaput mjesečno ga opereš i super je

Kad ga makneš iz mape neće se pojavljivat na tabli ni negdje

Citiraj:
Autor mamutarka Pregled postova
Sta sa tehnickim, ak kojim slucajem pocnu pregledavat to kod nas, kako opravdat sa ga nema
tehnički prolazi bez problema za sad

Citiraj:
Autor T}{OR Pregled postova
Ako se ne varam, DPF i dalje ostaje tamo. Radi se "bypass" tako da na očigled ništa nije mijenjano, koliko sam malo čitao o tome.
Ne, dpf se vadi i kućište se vari nazad

Citiraj:
Autor CatKiller Pregled postova
Kad usfali novaca u drzavnoj kasi, brzo ce oni uvesti kontrole (=kazne).

Par primjera iz EU:
- u UK se pocelo rigorozno provjeravati postojanje DPFa (ne samo da li je "konzerva" na mjestu, nego da li je DPF stvarno unutra).
- u DE se po gradovima provode nenajavljena izvanredna testiranja vozila, gdje kaznjavaju i iskljucuju iz prometa za: mapiranje / cipanje bez papira, DPF delete (gledaju endoskopom kroz auspuh), chinaLED (iako toga ni nema), neodgovarajuce kotace/ET, itd. Da ne govorimo da se u slucaju nesrece osiguranje samo zahvali na suradnji i pozeli ti da sljedeci put budes u tehnicki ispravnom vozilu.

Mozda ce doci kod nas za 2 god, mozda za 10, ali da ce doci u to sam uvjeren.

a gle sad u DE i Austriji se jako kažnjava ako je auto spušten bez papira, felge itd

za mapiranje itd nisam čuo do sad nijedan problem.. kako idem non stop na Worthersee i slične meetinge ima ekipe koja ima i po 500hp više neg tvornički pa nijedan problem nisu nikad imali
Overclock_freak je offline   Reply With Quote