Citiraj:
Autor net
Tak je s dpf-om. Neizbježno "zlo" no kad pogledam sada su dostupniji i cijenovno prihvatljiviji kao i većina dijelova za n\b47.
Svaka dva tjedna prepeljas se na autoputu pola sata s vise od pola tanka goriva i miran si cca 100tkm. Jedinice su zamjenile golfove, a petice pasate pa ima hrpa dijelova na tržištu.
Super ak se tak auto još drži, dobar si primjerak uhvatio. Mislim da je glavna stvar u vožnji, i koliko ga tjeraš. Ja svog u tom pogledu nisam mazio pa mi je kasnije ( cca 70t km) došlo na naplatu. Sad sam malo pametniji\stariji pa imam lakšu nogu. A kaj ti nije boja na braniku kod auspuha onako zacrnjena? (Meni je bilo kad je počeo zezat, javljao je kod ali ga nije prikazivao na displeju).
|
BMW vozi se lagano jer voze stariji ljudi, nema probleme sa bojom
Golfa vozim ja i taj auto se kolje, haha da uhvati se dim ali dvaput mjesečno ga opereš i super je
Kad ga makneš iz mape neće se pojavljivat na tabli ni negdje
Citiraj:
Autor mamutarka
Sta sa tehnickim, ak kojim slucajem pocnu pregledavat to kod nas, kako opravdat sa ga nema
|
tehnički prolazi bez problema za sad
Citiraj:
Autor T}{OR
Ako se ne varam, DPF i dalje ostaje tamo. Radi se "bypass" tako da na očigled ništa nije mijenjano, koliko sam malo čitao o tome. 
|
Ne, dpf se vadi i kućište se vari nazad
Citiraj:
Autor CatKiller
Kad usfali novaca u drzavnoj kasi, brzo ce oni uvesti kontrole (=kazne).
Par primjera iz EU:
- u UK se pocelo rigorozno provjeravati postojanje DPFa (ne samo da li je "konzerva" na mjestu, nego da li je DPF stvarno unutra).
- u DE se po gradovima provode nenajavljena izvanredna testiranja vozila, gdje kaznjavaju i iskljucuju iz prometa za: mapiranje / cipanje bez papira, DPF delete (gledaju endoskopom kroz auspuh), chinaLED (iako toga ni nema), neodgovarajuce kotace/ET, itd. Da ne govorimo da se u slucaju nesrece osiguranje samo zahvali na suradnji i pozeli ti da sljedeci put budes u tehnicki ispravnom vozilu.
Mozda ce doci kod nas za 2 god, mozda za 10, ali da ce doci u to sam uvjeren.
|
a gle sad u DE i Austriji se jako kažnjava ako je auto spušten bez papira, felge itd
za mapiranje itd nisam čuo do sad nijedan problem.. kako idem non stop na Worthersee i slične meetinge ima ekipe koja ima i po 500hp više neg tvornički pa nijedan problem nisu nikad imali