View Single Post
Staro 21.08.2018., 18:01   #2793
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Prvu i jedinu kaznu za brzu vožnju sam dobio 2011. godine i ovo mi je bio prigovor...

Citiraj:
P R I G O V O R
protiv prekršajnog naloga PU Pleternica broj xxx-xx-xx/x-xx-xxx/2011
od dana 16. lipnja 2011.g.

I Obveznim prekršajnim nalogom PU Pleternica broj xxx-xx-xx/x-xx-xxx/2011 od dana 16. lipnja 2011.g. proglašen sam krivim da sam dana 18.05.2011.g. upravljao teretnim vozilom kroz naseljeno mjesto Pleternica brzinom od 83 km/h, a umanjena za 10 km/h sigurnosne razlike iznosi 73 km/h, dakle kretao se brzinom koja je za 23 km/h veća od dopuštene čime sam počinio prekršaj iz članka 53. st. 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kažnjiv po čl. 53. st. 5. istog Zakona te mi je izrečena novčana kazna u iznosu od 1.000,00 kn.

II Protiv citiranog prekršajnog naloga ulažem prigovor jer činjenično stanje kako je opisano u prekršajnom nalogu ne odgovara stvarnom činjeničnom stanju.

Naime, upravljajući teretnim vozilom kroz naselje pridržavao sam se ograničenja brzine. Izlazeći iz naselja povećavao sam brzinu te sam i zaustavljen od strane policijskog službenika kada sam već izašao iz naselja gdje mi je izmjerena brzina.

Također napominjem kako nisam kažnjavan za prekršajna djela vezana uz prekoračenje brzine jer se uvijek pridržavam navedenih ograničenja. Naglašavam i kako godinama posjedujem vozačku dozvolu te radi posla svakodnevno vozim na udaljenim relacijama te sam oprezan u prometu i nisam sklon ovakvim prekršajima.

S obzirom na gore izneseno, smatram kako je izrečena novčana kazna previsoko odmjerena te istu nisam u mogućnosti platiti.

III Slijedom svega navedenog predlažem da nadležni prekršajni sud uvaži prigovor, stavi izvan snage pobijani prekršajni nalog te nastavi redovan postupak.

U Osijeku, 7. lipnja 2011.g.
Na sud sam izašao kroz dva mjeseca gdje su mi kaznu srezali za pola (tada nije bilo 50% popusta za instant plaćanje).

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305