View Single Post
Staro 21.08.2018., 11:08   #303
BladeRy
Premium
Moj komp

BladeRy's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
@geronimo_2
Godinama sam to smece gledao u opcijama, imao sam ati pa nije radilo, osim preko cpua al to im nedam. Kupio prvi put NV grafu, uuuu, particles na sve strane. Zabavilo me cijelih 30 sec, ako i to.

@The Exiled
Nazalost tako i je. Ati se prebacio na mid segment trzista, to i sami rekli. Problem je sta i tu jebu zid. 480 i poslije 580 nisu bili jaci od 1060, a vise se grijali i vise trosili. Kartice su ludo zazivile radi rudarenja. Vege su trebale ugrozit 1080+, podbacile, al su rudarile dobro. NV je na vrhu, to i sami znaju, nemaju protivnika, znaju i to, jasno da su bahati kao sta je i intel bio. Ryzen je uzburkao vode oko intela, a sta ce napast nvidiju?

@Brko
Pa da, prodaja atija ide i dalje. Al oni nemaju performanse grafa da diktiraju trziste i cjene. Nvidija ima vise para od boga, veci r&d department, moze radit sta hoce, samo rastu sve vise, diktiraju trziste.

@Eladio
Gledam skota i uzivam u posteno pripremljeno clanku, temi, whatever. Al malo je ljudi kao on. Skot ima 65k subsa (samo), Linus ima 6.6 miliona. Kad sam vidio Linusa i njegov test novog threadripera dao bi neznam koliko para da odem tamo i zavidam ga par puta u zube. Serverski cpu ide overclockat? Jebes stabilnost ocito. Benchevi? Sta je to. OS ne iskoristava jezgre? Ok, zasto testirat OS koji moze to iskoristit.
To su nam revieweri.....

BladeRy je offline   Reply With Quote