View Single Post
Staro 17.08.2018., 10:41   #1
SSpalato
Registered User

SSpalato's Avatar

Datum registracije: Dec 2010
Lenovi Y520 kupnja i ugradnja novog PCIe NVMe SSD-a

Pozdrav

trebao bi pomoc oko kupnje novog PCIe NVMe SSD-a za laptop. Sve sam pretražio po internetu, pokušao informaciju dobiti i putem Lenovo support-a, ali bezuspješno.
Laptop je: Lenovo Y520-15IKBN
Originalno sam ga kupio sa M.2 PCIe NVMe SSD Samsung MZVLW128HEGR-000L2. U laptopu je jos i 2Tb seagate 2,5" HDD.

Radi se o tome da u "Hardware maintenance manual-u" od laptopa kaze da podrzava samo Samsung i Toshiba M.2 PCIe NVMe SSD-e. E sad je li to samo prica ili stvarno možda i bios ili maticna ne podrzavaju neke druge marke SSD-a. Najviše me strah da u biosu ne bude podrzan, tj. da ga ne prepozna. Da li je moguce to nekako provjeriti prije kupnje?
Namjera bi mi bila uzeti:
ADATA XPG SX8200 480GB
ili
ADATA XPG Gammix S11 480GB

Novi su ssd-i i znam da su takoreci ista stvar, ali preko Amazona je razlika medu njima u cijeni od nekih 10 eura.
Dobre su im recenzije po netu i dobra im je cijena u usporedbi sa samsungom ili WD-om. Niza nekih 40 eur, a u usporedbi sa cijenama u našim ducanima da i ne govorim. Jedino sta se malo vise zagrijavaju. Ali imaju i 5 godina garancije.
Da li mi itko moze dati kakav suvisli odgovor, jer bi danas ili sutra narucio jednog. I imate li mozda kakvu drugu ideju?

Unaprijed hvala
SSpalato je offline   Reply With Quote