Pitanja za nekoga tko ima više iskustva s ovim.
Sudar:
- pred Zadrom sam se vozio u koloni 15-20 na sat
- išao propustiti čovjeka iz sporedne ulice i polako stao
- lik od iza me naguzio
- nešto se derao i mahao rukama, na što sam mu samo gestikulirao da skrenemo u sporednu ulicu da odblokiramo promet
- dao sam žmigavac i skrenuo
- on je fino dao gas i otišao
- nisam imao namjere trčati ili voziti se za njim i što ja znam što
Nakon sudara:
- stao sam sa strane i išao pogledati štetu. Tablica mi je malo razbijena, imam par manjih ogrebotina i oštećenja, te se lijepo na braniku vidi da se bio "zgnječio" pa odmah ispravio. Testirao sam i kameru za vožnju u natrag i vidio da sad malo treperi.
- vidim da nije šala i da potencijalno to može biti solidna para na popravku
- nazvao policiju, objasnio što se dogodilo, rekli poslati nekoga
Dolazak policije:
- čim su došli odmah me gledali kao idiota i nadrkali se
- probao sam kulturno objasniti da znam da se ne čini kao velika šteta ali da u braniku imam i kameru koja više ne radi kao prije i da ne znam kolika je to realno šteta, a i da će se možda sami branik morati mjenjati jer je bio "zgnječen".
- dijalog je bio katastrofa.
Policajac: "ja tu ništa ne vidim"
Ja: "evo ovdje se očito vidi da je branik od siline udarca bio na kratko zgnječen pa se ispravio, ovdje se vidi da je razbijena tablica, ovdje su ogrebotine, kameru vam mogu pokazati kako radi"
Policajac: "ništa ja to ne vidim, a kameru vam ja nemam namjeru testirati"
Ja: "...ok, onda barem poslikajte ove stvari što sam vam pokazao"
Policajac: "dobro dobro..." (uzima kameru i slika brat bratu sa metar ipo tako da se kita vidi)
Neću pisati ostatak dijaloga jer nije bitan, ali ono... odnos prema meni nula bodova.
Ja sam isto poslikao sve, i to lijepo iz bliza da se sve vidi, jer ovo njegovo slikanje je valjda za smeće.
Dao sam im registraciju lika koji me udario, napisali smo zapisnik i to je to.
Pitao sam ih kao što sad (nemam pojma kako to ide kad čovjek pobjegne) na što su mi samo šturo rekli - a ništa, idite kod svog osiguranja i dalje rješavajte s njima, ušli u auto i otišli...
Danas je neradni dan tako da sutra tek idem do svog osiguranja.
Moje pitanja su:
1. Da li policija mora sad naći tog lika i pregledati mu auto ili ništa od toga?
2. Što ako lik kaže da me nije udario i ako on nema neka oštećenja?
3. Možete li mi napisati bilo kakve detalje vezane za ovakav slučaj? Ili dati bilo kakav savjet?
Thanks!