View Single Post
Staro 08.08.2018., 21:25   #2153
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Problem sa tele2 i simpa/t-com je tajnstveni LAG.
Dakle neovisno o brzini i pingu recimo 18-20 na bilo kojoj mrezi desava se cudna situacija.

Opisat cu to ovako, imamo 2 kompa sa 50Mbps internet brzinom, u jednom SSD u drugom HDD.
Ovaj sa SSD-om je kod otvaranja stranica sa dosta slika itd... puno brzi, agilniji. Na speedtestu oba jednaka ali ovaj sa hdd-om kao da ima lag.

Kako imam ssd i vise mreza sam testirao na 4 razlicita routera, samo vip bilo homebox ili internet preko tarife radi meni "normalno".
HT internet brzina je identicna kao u vip-a, ping isto.. ma milina ali otvorim nesto sa dosta slika i stranica laga. DNS nije u pitanju jer u routeru su fixni dns bez obzira na operatera.

Gluho doba noci... vec jutro skoro, tele2 pici i 70Mbps-a. Otvorim 15 tabova u brosweru i mis mi pocne lagati po
ekranu dok se prebacujem iz taba u tab... vadim sim iz routera probam HT - ista stvar. Stavim vip nema laga

Cjenovno i paketima su smrdljivi cigani ali mreza im radi najbrze, najresponzivnije.

Zasto je to tako nebih znao no probao sam i 2 razlicita odasiljaca i ista stvar, HT jos donekle "uspori"
ono osjeti se ali mizerno ali kad tele2 surfam pa otvara mi stranice nekad kao da sam na dialupu a speedtest odlican.