View Single Post
Staro 08.08.2018., 09:03   #51
IHrvojeI
¯\_(ツ)_/¯
Moj komp

IHrvojeI's Avatar

Datum registracije: Sep 2016
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Da sumiramo, jer imam filing da jedni pricaju o jednome, a drugi o drugome:

Google pay - ne moras ici u banku, sve odradis na mobu bilo dodavanjem kartice u gpay app ili kroz novi app od pbz internet bankarstva koji za tebe u 2 klika doda karticu u gpay. Gpay app samo instaliras. Nema kerefeka.

Wave2pay - moras doci do 2 koda za aktivaciju wave2pay appa. Ako to mozes dobiti "od doma" onda bi svi voljeli znati kako. Inace moras ici u banku jer ako ti je prvi put to znaci da ugovaras novu uslugu i ceka te par potpisa. Naknadni aktivacijski kodovi se vjerojatno (kao i za ostale usluge) mogu redistribuirati kroz mpbz sajt.
Ne znam za druge ali meni je puno zgodnija gpay app nego wave2pay. Em zbog ovog što si sad nabrojao em je mogu natrpat onim loyality karticama.

Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Google pay u biti nije ništa drugo nego interface prema PBZ usluzi koja već postoji.
Tu je "problem", odnosno dok ne postane ozbiljnija usluga ne služi u biti ničemu.
Pa to je i dovoljno, radi upravo ono za što je namijena. Ne razumijem što podrazumjevaš pod ozbiljnu uslugu? Net Banking?
Jedini fail u cijeloj ovoj priči je činjenica da moraš imat zasebnu app za beskontaktno plačanje - al ne bi bilo bolje da je ta usluga implementirana u nativnoj app za internet bankarstvo?
IHrvojeI je offline   Reply With Quote