View Single Post
Staro 07.08.2018., 05:47   #3827
Ari
Registered User

Ari's Avatar

Datum registracije: Jun 2010
Citiraj:
Autor Krepatil Pregled postova
Ari, da budem iskren, i ja sam dvojio između rabljenog Samsunga A3 (2017) i Xiaomija redmi 4x. Čak sam prije dva tjedna i kupio 4x u HR web shopu, neću reći kojem radi (anti)reklame, no odmah se pokazalo da ima neispravan USB port na uređaju ( prekida kod punjenja i spajanja s računalom), te sam ga reklamirao za zamjenu, no nisu imali drugi te su mi stornirali uplatu.

Sada sam u dilemi, da li pokušati s istom opcijom u nekom drugom shopu ili ići na ovaj MTK redmi 6, jer kako si i sam rekao ako i bude SD global verzije, najvjerojatnije će to biti SD450 koji je sada u redmi 5 uređajima. Sve slabije bio bi downgrade, a jače u rangu sa redmi 6 Pro. Za tih 200-tinjak kuna više za redmi 6 u odnosu na 4x, dobiva se dosta više (na žalost i oko 8 mm).

Vrijedi li pokušati čekati SD global verziju (koja očito neće ponuditi nešto više u hardware-u, ako se uopće i pojavi), jer ova MTK verzija mi ne djeluje baš nešto bolje od SD450 iz Redmija 5.

Iskreno, više bih volio da je netko prije slanja otvorio tu kutiju i provjerio uređaj, nego što su mi poslali neispravan, pa plati slanje na reklamaciju, čekaj dva tri dana dijagnozu, pokušaj traženja drugog uređaja i storniranje transakcije...
MTK ne bih uzimao, ipak. Eventualni Redmi 6 SD, ako uopće izađe, bi trebao naravno biti bolji hardwerski, kamerom, brzinom, težinom čak i lakši (ako bude kao MTK verzija). Ali iako bi imao izdržljivu bateriju od 3000mAh, uz moderniji i štedljiviji procesor, pitanje je da li bi baš po tom pitanju bio na nivou 4X.
Ovisi koliko ti se žuri.....a kad tad će se trebati preći na tako neke veličine oko 147mm, to je sada minimum, a ovo težina od 145g je također rekordno mala za tu veličinu (doduše Redmi 6 ima samo 5,45'' display), u zadnje vrijeme i Xiaomi izdaje preteške uređaje, čak i oni sa 3000mAh baterijama su im teži nego nekadašnji Redmi Note 4 sa 4000mAh baterijom
Ari je offline   Reply With Quote