Ari, da budem iskren, i ja sam dvojio između rabljenog Samsunga A3 (2017) i Xiaomija redmi 4x. Čak sam prije dva tjedna i kupio 4x u HR web shopu, neću reći kojem radi (anti)reklame, no odmah se pokazalo da ima neispravan USB port na uređaju ( prekida kod punjenja i spajanja s računalom), te sam ga reklamirao za zamjenu, no nisu imali drugi te su mi stornirali uplatu.
Sada sam u dilemi, da li pokušati s istom opcijom u nekom drugom shopu ili ići na ovaj MTK redmi 6, jer kako si i sam rekao ako i bude SD global verzije, najvjerojatnije će to biti SD450 koji je sada u redmi 5 uređajima. Sve slabije bio bi downgrade, a jače u rangu sa redmi 6 Pro. Za tih 200-tinjak kuna više za redmi 6 u odnosu na 4x, dobiva se dosta više (na žalost i oko 8 mm).
Vrijedi li pokušati čekati SD global verziju (koja očito neće ponuditi nešto više u hardware-u, ako se uopće i pojavi), jer ova MTK verzija mi ne djeluje baš nešto bolje od SD450 iz Redmija 5.
Iskreno, više bih volio da je netko prije slanja otvorio tu kutiju i provjerio uređaj, nego što su mi poslali neispravan, pa plati slanje na reklamaciju, čekaj dva tri dana dijagnozu, pokušaj traženja drugog uređaja i storniranje transakcije...