@Krepatil
Slično razmišljam kao ti što se tiče veličina mobitela. Evo ti jedan youtube link usporedbe:
https://www.youtube.com/watch?v=lrCyXwo1ql4
Redmi 6. Prvo, punjenje od 3 sata za 3000mAh bateriju je previše, čudno, ali ok, to je od 0% a u praksi puniš uglavnom prije nego li se ugasi. Što se tiče potrošnje na testu, tu je i ok, ali konkretno ovaj test ne bih smatrao potpuno pouzdanim jer znamo da baterije znaju imati nelinearnu potrošnju, pa tako se npr. od 100% do 90% znaju sporije trošiti, a u nekom momentu poslije počnu brže padati dole. Pogotovo je kod tek kupljenih mobitela tako neki slučaj češći, dok se baterija ne kalibrira nakon nekoliko ciklusa. Treba gledati testove gdje ju se testira od 100%-0% ili do oko 15%, na koliko nas većina inače puni. Proguglaj, sigurno ima nešto.
Pa moguće da izbace neku SD verziju, ali ako i bude biti će to neki SD iz 4XX serije kao Redmi 5, što bi bilo i ok s obzirom kako namjerno taktički svi proizvođžači zapostavljaju manje mobitele (nisam uspio izguglati ništa sa
''Redmi 6 Snaprdagon'', osim PRO verzije)....tako da su 5'' praktički eliminirani, a sljedeći potez im je ove 5,7'' (što je danas neki minimum veličine za 18:9 format) degradirati slabim iznutricama. Smatram da imaju neki bolji profit na što većim panelima, u procesu proizvodnje, jer da bar jedan dobar mali ne žele izbaciti na tržište ne može biti slučajnost.
Vidim provirkuju i ovi od 6,20'', a tu neće stati.
Ovaj Redmi 6 ima ok dimenzije, a pogotovo masa od 145g je vrhunska.
Redmi 4X je i meni bio dvojba za kupovinu uz Galaxy A3 (2017). Prevagnuo sam na ovaj drugi jer Xiaomi zna imati slab zvuk prilikom snimanja videa, s za A3 sam saznao da ima izdržljivu bateriju iako je mala. Nešto bolja kamera, sAmoled ekran, a htio sam i nakon 3 godine Xiaomi-a opet isprobati neki samsung.
Inače
Redmi 4X 3/32 Globalna verzija, se sada skoro podjednako isplati kupiti u HR (do 1200kn je), i iz kine, gdje su mu okačene cijene od 150 eura, ili 3/32 neglobalna verzija koja bi sa troškovima dostave opet došla na oko 150 eura.
U HR šopovima bih se pak ubuduće raspitao da li je moguće dobiti zatvorenu zapečaćenu kutiju, jer ja sam A3 dobio u otvorenoj, kao da sam na tržnici kupio. Zvao sam ih, i imaju neke razloge koju su meni presmiješni i zvuče neistinito...realno vjerovatno prčkaju zbog prijašnjih reklamacija i povrata, zamjenjuju djelove, svašta nešto balkanski....dakle ''Zaključana'' kutija ! obavezno ako je moguće.