View Single Post
Staro 04.08.2018., 21:00   #2188
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp
 
Sinac's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,755
Citiraj:
Autor Gigi1 Pregled postova
a mozda su u sumi...pa ne radi se tak posao kod velikih kompanija
Mislim da Intel nije niti znao da će biti takva situacija, oni su imali plan proizvodnje koji je standardan za bilo koju novu seriju procesora, samo je potražnja bila izrazito velika i to od strane brandova i velikih distributera i to po nekoliko narudžbi unaprijed tijekom početka proizvodnje. To je provjerena informacija koju sam dobio iz više izvora koji se bave nabavom hardvera. Veliki distributeri su prodavali Coffee Lake uokolo ali su i sami bili ograničeni brojem procesora. Za Amazon sam dobio info da su samo oni uzeli cca 1.000 komada Coffe Lake procesora za direktnu prodaju.

Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Coffee je izašao početkom 10 mjeseca, a koliko vidim u 12 mjesecu smo još raspravljali o problemima dostupnosti. Bilo ih je malo nakon launcha i onda ćorak + povećanje cijene naknadno


http://forum.pcekspert.com/showthrea...92#post3134392
http://forum.pcekspert.com/showthrea...10#post3140310
Vidi gore napisano, potražnja je daleko nadmašila proizvodnju. Cijenu su naše trgovine imale ponekad i neopravdano visoku jer je i kod nas bila velika potražnja a zna se da da se novac najlakše muze od kupaca ako su kupci željni robe.
Sinac je offline   Reply With Quote