Citiraj:
Originally posted by marko_m
Tražim monitor sa "dobrim" bojama za obradu fotografija (znam da ne mogu očekivati boje ni problizne kao na Trinitron cijevi)...
|
Da su performanse Sonyjevih cijevi danas dostizne, jesu, ali i kostaju...
Citiraj:
A ne bi bilo ni lose kada bi mogao zaigrati koju pucacinu na njemu....
Cijena i nije problem (do cca 5,000 kn) ... ipak gledam u njega bar 10 sati dnevno!
|
...sto upravo i jest razlog iz kojeg sam ti rekao da ne prenagljujes. Cijena kojom baratas je beznacajan ako zelis imati monitor priblizan mid klasi cijevasa, u koje spada tvoj Sony. Uz to, pitanje je koliko ti pase 5:4 omjer, jer prvi LCD monitor usporediv s Trinitronom kosta duplo vise (i jos kusur) od novca kojime raspolazes.
Ako si "obradu fotografija" spomenuo tek tako (a sudeci po "zaigrati koju pucacinu", cini mi se da jesi), radije uzmi nesto iz consumers ergele i ustedi novac. S druge strane, ako se varam, ili iscijedi barem duplo od ovoga sto trenutacno imas ako zelis LCD, a vec bi ti i kilokuna vise bila dovoljna za posjet Melcompu za Eizo tj. Finderu za LaCie. Takodjer, u Technomaxu u King Crossu sam imao prilike bezicirati zadnji Philips 202P70, ali mozda ne bi bilo zgorega da nazoves Ren-pro (ili kako se vec zove dobavljac Philipsa) pa pitas mogu li nabaviti jos koji komad. Cijena je bila nesto manje od 4k kn...