Tema: Automobili
View Single Post
Staro 27.07.2018., 16:05   #37520
micek_kc
fanATIčni AMDovac
Moj komp

micek_kc's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Micek_kc, ti osim celjusti i nosaca nisi nista drugo mijenjao? I lajtunga, jel...
Znači:
Celjusti i pripadajući nosači
Pločice
Diskovi
Reflush kočione tekućine u Motul RBF600? Pod drugim što misliš? jedino možeš staviti veći master cilindar.

Citiraj:
Autor papčić Pregled postova
Idu na atest i motor i gewinde i kocnice i felge , mozda i distance...Treba elaborat ali to sam vec jednom radio...Najmanja briga. Auto koji je bio donor je imao abs ali nije iskoristen niti je nuzno iskoristiti ga, naprijed idu glavcine bez abs ringa. Moj je laksi od donora 100-150kg pa ce bremze viti vise nego ok
Pa da,sto manja kilaza to bolje po kočnice. Manja sila i otpor. A ABS je ok dok radi kako spada,dok pocnu odlaziti senzori i žice od senzora onda je pizdarija. I ta pizdarija zna i dobrano koštati.

Citiraj:
Autor X-Plosiv Pregled postova
EBC RedStuff nisam bio 100%, kakve su dok se ne zagriju? Jer kada dam ženi auto, da znam da čim izađe ispred zgrade i na prvom raskrižju izleti divljak da će se zakopati ako dotakne kočnicu.
Iskreno za prednje ne znam kakve su kad ih imam samo na zadnjem kraju.Ali po iskustvima ljudi DS2500 je nesto losiji na hladno. S time da bi se redstuff trebao puno manje prašiti. Ako imaš neke felge kojima se dosta prima prašina onda ti i ta informacija nešto znači
Citiraj:
Autor X-Plosiv Pregled postova
Baš jučer tu u Puli na zaobilaznici, ja u desnoj traci, ogromni bus u lijevoj, i kako se ne volim voziti paralelno sa tako velikim strojevima, odlučim malo dati gas da odem naprijed. U trenutku kada sam odlučio da ću krenuti naprijed, bus je bez ikakvog žmigavca itd samo odlučio ući u moju traku. Naglo na kočenje + truba i cimnuo se bus nazad u svoju traku...dodam gas da ga zaobiđem, a ono starac unutra vozi i vidiš na licu pogled da je shvatio što je napravio
Takve situacije su svakodnevne. I zato je bolje da su jake kočnice,pa da stigneš stati. Jedini problem je kod toga ako ti se netko od iza naguzi,ali to je ionako njegov problem, razmak se mora održavati.

Citiraj:
Autor Renesis Pregled postova
Ako imas najbolje gume koje novac moze kupiti i opet se na cistoj cesti pali ABS, onda vece kocnice nece donijeti nuzno bolje kocenje. Time-to-Lock se moze smanjiti, ali to ovisi i o master cilindru i ostatku sistema.

Ili sam ja masio ceo fudbal?
Znači nije poanta samo u veličini diska. Veličina diska više diktira sposobnost hlađenja diska da se ne pregrije i warpa pri velikoj sili. Logično,veća površina,veća mogućnost ekspanzije topline. Druga stvar,veći kočioni setovi imaju disk od dva dijela. To znači da je onaj "ring" diska koja je efektivno površina kočenja, je sa brojem šarafa pričvršena na centralni prsten koji se onda stavlja na glavčinu. To je radi toga da se spriječi judder,odnosno trešnja uzrokovana micanjem ovjesa,jer razdvaja jednu veliku površinu na dvije manje. Manje juddera prilikom kočenja,manja šansa da kočnice tresu sami kotač i sa njime gumu,s time shodno ide i manja mogućnost da guma gubi kontakt s površinom i opet shodno s time manja mogućnost da ABS proradi. BTW,mali tip, prilikom naglog kočenja,nemoj stiskati kočnicu i držati nego ju pumpaj,puno manja šansa proklizavanja,a i manja je sila od pločice na disk. Još jedna stvar. Smjesa i oblik pločice igra puno veću ulogu u jačini kočnica nego sama površina diska.

AMD Phenom 9850be 2,5ghz@2,9ghz@OCZ Vendetta 2 700rpm
DFI Lan Party JR 790GX-M2RS
OCZ Blade 2x2Gb ddrII@1066mhz@1.8v
Gigabyte HD4850 1GB Multi Core @passive
Auzentech Meridian@Opamp LM4562NA
2xWestern Digital 6400aaks@RAID 1 + Seagate S-ATA 160gb@XXX
Tagan 480W Supersilent
Thermaltake V1000+ black with side window
Logitech MX500
DELL 2007FP

AMD Athlon 3000+(venice e3) stock
Abit AV8
Kingmax Superram 2x256ddr433 FHAS stock
Gainward 7600GT GS 256mb
Seagate Barracuda 80gb P-ata

Auzentech Meridian@Opamp LM4562NA
Denon AVR-3805 black finish @DIY 3.5mm > 2RCA(Neutrik RCA plugs)
Focal Jmlab Chorus S 726s classic finish@VDH CS-122 HB
Focal Jmlab Chorus S CC700s classic finish@VDH CS-122 HB
Focal Jmlab Chorus S SW700 classic finish@Bandridge Profigold Subwoofer Cable
Review Chorus S serije
Review Denon AVR-3805

Zadnje izmijenjeno od: micek_kc. 27.07.2018. u 16:16.
micek_kc je offline   Reply With Quote