Citiraj:
Autor IcyTexx
Micek_kc, ti osim celjusti i nosaca nisi nista drugo mijenjao? I lajtunga, jel...
|
Znači:
Celjusti i pripadajući nosači
Pločice
Diskovi
Reflush kočione tekućine u Motul RBF600? Pod drugim što misliš? jedino možeš staviti veći master cilindar.
Citiraj:
Autor papčić
Idu na atest i motor i gewinde i kocnice i felge , mozda i distance...Treba elaborat ali to sam vec jednom radio...Najmanja briga. Auto koji je bio donor je imao abs ali nije iskoristen niti je nuzno iskoristiti ga, naprijed idu glavcine bez abs ringa. Moj je laksi od donora 100-150kg pa ce bremze viti vise nego ok 
|
Pa da,sto manja kilaza to bolje po kočnice. Manja sila i otpor. A ABS je ok dok radi kako spada,dok pocnu odlaziti senzori i žice od senzora onda je pizdarija. I ta pizdarija zna i dobrano koštati.
Citiraj:
Autor X-Plosiv
EBC RedStuff nisam bio 100%, kakve su dok se ne zagriju? Jer kada dam ženi auto, da znam da čim izađe ispred zgrade i na prvom raskrižju izleti divljak da će se zakopati ako dotakne kočnicu.
|
Iskreno za prednje ne znam kakve su kad ih imam samo na zadnjem kraju.Ali po iskustvima ljudi DS2500 je nesto losiji na hladno. S time da bi se redstuff trebao puno manje prašiti. Ako imaš neke felge kojima se dosta prima prašina onda ti i ta informacija nešto znači
Citiraj:
Autor X-Plosiv
Baš jučer tu u Puli na zaobilaznici, ja u desnoj traci, ogromni bus u lijevoj, i kako se ne volim voziti paralelno sa tako velikim strojevima, odlučim malo dati gas da odem naprijed. U trenutku kada sam odlučio da ću krenuti naprijed, bus je bez ikakvog žmigavca itd samo odlučio ući u moju traku. Naglo na kočenje + truba i cimnuo se bus nazad u svoju traku...dodam gas da ga zaobiđem, a ono starac unutra vozi i vidiš na licu pogled da je shvatio što je napravio 
|
Takve situacije su svakodnevne. I zato je bolje da su jake kočnice,pa da stigneš stati. Jedini problem je kod toga ako ti se netko od iza naguzi,ali to je ionako njegov problem, razmak se mora održavati.
Citiraj:
Autor Renesis
Ako imas najbolje gume koje novac moze kupiti i opet se na cistoj cesti pali ABS, onda vece kocnice nece donijeti nuzno bolje kocenje. Time-to-Lock se moze smanjiti, ali to ovisi i o master cilindru i ostatku sistema.
Ili sam ja masio ceo fudbal?
|
Znači nije poanta samo u veličini diska. Veličina diska više diktira sposobnost hlađenja diska da se ne pregrije i warpa pri velikoj sili. Logično,veća površina,veća mogućnost ekspanzije topline. Druga stvar,veći kočioni setovi imaju disk od dva dijela. To znači da je onaj "ring" diska koja je efektivno površina kočenja, je sa brojem šarafa pričvršena na centralni prsten koji se onda stavlja na glavčinu. To je radi toga da se spriječi judder,odnosno trešnja uzrokovana micanjem ovjesa,jer razdvaja jednu veliku površinu na dvije manje. Manje juddera prilikom kočenja,manja šansa da kočnice tresu sami kotač i sa njime gumu,s time shodno ide i manja mogućnost da guma gubi kontakt s površinom i opet shodno s time manja mogućnost da ABS proradi. BTW,mali tip, prilikom naglog kočenja,nemoj stiskati kočnicu i držati nego ju pumpaj,puno manja šansa proklizavanja,a i manja je sila od pločice na disk. Još jedna stvar. Smjesa i oblik pločice igra puno veću ulogu u jačini kočnica nego sama površina diska.