Tema: Automobili
View Single Post
Staro 26.07.2018., 11:40   #37490
micek_kc
fanATIčni AMDovac
Moj komp

micek_kc's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Postoje one rijetko specificne situacije gdje ostane jedan auto parkiran "ukrivo", jer je elementarna konstelacija tako nalagala.

Ali ovo nije jedan od tih slucajeva. Cak sam razocaran jer sam ocekivao nemacko auto, a ono neki Lavić...
Pogotovo u mjestima gdje nema parkinga,dođe mi da mu se naparkiram s lijeve strane na 2cm do vrata tako da ne može van nikako.

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Ovo za xl oznaku ne mogu komentirati, vjerojatno ovisi o dimenziji gume koliko ces to osjetiti u voznji.
XL je oznaka extra load,znači podnosi guma veće težine i ima čvršću odnosno jaču bočnicu. To donosi stabilnost u zavojima i auto se ne ponaša ko lađa.

Citiraj:
Autor X-Plosiv Pregled postova
Ma ne to, nego nikakav osjećaj gušta...da se ne lažemo, gledati haubu mi je prekrasno, ali neka agilnost i osjećaj jurcanja mi auto nije pokazao. Vjerujem da V8 je totalno druga stvar, ali ovako 2.3l nije bio nešto. A isti taj motor u RSu je totalno druga stvar, guštanje samo takvo.
Meni je najveći gušt čisti N/A visoko turažni motor,nema boljeg osjećaja.

Citiraj:
Autor X-Plosiv Pregled postova
Prije par mjeseci sam mijenjao iz OEM setupa (Motorcraft sve) u ATE diskove naprijed nazad, nazad ATE, a naprijed Ferodo DS2500 ...njih sam malo duže čekao i platio (cca 2100kn), ali opravdale cijenu po meni...
Meni se Ferodo pokazao da previše praši,i zna cviliti pločica dosta. Nakon što potrošim ove koje su na KSport prednjem setupu, stavljam ili PBS ili Endless pločice. Iza imam standardnih 262mm rezani EBC disk sa Redstuff plocicama(keramika,manje se trosi/praši).

ATE je za svoju cijenu cisto ok budget brand. Imao sam prije na drugim autima. Dosta bolje od tipa low end Bremba u tom cijenovnom rangu.

Citiraj:
Autor Renesis Pregled postova
Ima li smisla ako se auto vozi samo po cesti, bez track day izleta i slicnih aktivnosti, imaju li smisla daleko vece kocnice? Vecina auta ionako pali ABS cim se malo jace nagazi na kocnicu
ABS se pali u slučaju proklizavanja kotača pri kočenju,to više ima veze sa gumama nego kočnicama. Slabe kočnice mogu upravo raditi taj efekt zbog ne ravnomjernosti kočenja. Upravo jače kočnice ti mogu spasiti život(ili auto) pri situacijama izletanja ljudi i životinja. Pogotovo ljudi koji se vole življe voziti,pa možeš biti siguran da ćeš uspjeti stati a ne da moraš molit Boga da kočnice prorade. Prilično je zadovoljavajući osvjećaj dok se sa 90 zapiknes na 40 u sekundi. Radije bih imao prosječno jak auto i dobre kočnice i ovjes nego da imam kako danas ovi "cestovni tjuneri" znaju imati, napakiran auto 200ks+, a gume još iz doba Mesićevog upravljanja državom i kočnice nikakve....

Citiraj:
Autor papčić Pregled postova
sa 980 kg, 55ks, 239mm naprijed i dobosa iza sam za sad na ~1100kg, ~130ks, 256mm ventilirani naprijed i dobosi iza. Uskoro upgrade na 150-160ks, 280mm naprijed i 226mm disk iza.... (isti auto )
Damn.
Što se prije riješiš doboša to bolje

AMD Phenom 9850be 2,5ghz@2,9ghz@OCZ Vendetta 2 700rpm
DFI Lan Party JR 790GX-M2RS
OCZ Blade 2x2Gb ddrII@1066mhz@1.8v
Gigabyte HD4850 1GB Multi Core @passive
Auzentech Meridian@Opamp LM4562NA
2xWestern Digital 6400aaks@RAID 1 + Seagate S-ATA 160gb@XXX
Tagan 480W Supersilent
Thermaltake V1000+ black with side window
Logitech MX500
DELL 2007FP

AMD Athlon 3000+(venice e3) stock
Abit AV8
Kingmax Superram 2x256ddr433 FHAS stock
Gainward 7600GT GS 256mb
Seagate Barracuda 80gb P-ata

Auzentech Meridian@Opamp LM4562NA
Denon AVR-3805 black finish @DIY 3.5mm > 2RCA(Neutrik RCA plugs)
Focal Jmlab Chorus S 726s classic finish@VDH CS-122 HB
Focal Jmlab Chorus S CC700s classic finish@VDH CS-122 HB
Focal Jmlab Chorus S SW700 classic finish@Bandridge Profigold Subwoofer Cable
Review Chorus S serije
Review Denon AVR-3805
micek_kc je offline   Reply With Quote