View Single Post
Staro 25.07.2018., 13:43   #8
luka_os
Premium

Datum registracije: Mar 2009
Da odgovorim ono što znam.

-Tel priključak je kroz potkrovlje spušten u prizemlje ( etaža2), kabel je u pvc crijevu pod žbukom, onaj klasični kable od prije 100 god
-etaže imaju jedan zajednički digitalni sat, ali imaju posebne automatske osigurače
-u kući je firma, prije 2 god su sve utičnice ispitane i od tada nije bilo radova
-u kući je trofazna struja,a spoj- od sata na svaku etažu ide posebna žila
-test sam radio online speedtest

Ni sam nisam vjerovao kako je powerline dobra stvar. Tako da sam kupio 3 av 500 i jedan wifi av 500. To je sve 8mj radilo fantastično, dok me neki dan nisu prikopčali na Vdsl. Sada su mi se brzine na prve 3 etaže povečale, ali na 4 koju najviše koristim ne radi nikako. Pošto sam se na početku dosta igrao sa powerline adapterima, jer sam bio u nevjerici koliko dobro rade. Sad mogu reći da na na 1 etaži ne mogu spojiti dva produžna i da powerline funkcionira, a na 4 etaže ne mogu u zid spojiti niti jedan produžni i u njega powerline. Na Adslu sam mogao spojiti po 3 produžna i nisam vidio veći pad performansi.

Na 4 etaži još imam tp link extender i on kao što kaže Nikky radi svakako. Nekad mogu na net, nekad ne hvata.

Zadnje izmijenjeno od: luka_os. 25.07.2018. u 13:46. Razlog: nadodati jos nesto
luka_os je offline   Reply With Quote