Citiraj:
Autor X-Plosiv
E jbg, ne sjećam se DOT...inače max brzina jer ipak treba izdržati i snagu (250 ks)....
|
Istina,ali nije samo index brzine bitan, i maximal load je isto jer ti daje tvrdu bočnicu. Istini za volju ova guma je na mekšu stranu,vjerovatno zato i ima toliko gripa,samim time se i shodno brzo potroši na takvoj konjaži. Opet,velim DOT je bitan jer su izdavali revision 2 nakon nekog vremena kak je izašla guma. Moguće da te pogodilo lošija serija.
Citiraj:
Autor X-Plosiv
Ja ne mogu opisati kako sam ostao razočaran ovim autom kada sam ga vozio. Nisam očekivao ništa posebno, ali od 0 do cca 180 km/h i nikakav osjećaj ubrzanja, nekako sve prelinearno...rekoh jbg....nadam se isprobati jednom V8. Bio se dosta zapalio, ali nakon vožnje i sjedenja malo od iza, rekoh možda za 10-15g 
|
Ni ja nisam posebno oduševljen autom,opcenito ovi noviji turbo benzinci mi nisu nešto posebno. Da idem rutom auta sa ForcedInductionom, uzeo bih nekog sa superchargerom. Ima kolega iz kluba u Subotici FN2 Type R sa Rotrex SC-om gore i to je zlo od auta. Znači čupa iz niskih do plafona
Citiraj:
Autor Garro
91Y, imaš na slici koju sam postao. U doba kad sam je kupovao to je bio jedini load index za tu gumu. Iako gledam da je za Assy2 u dimenziji 225/45/17 load index 94. Moguće je da je sam imao prvi Assymetric.
Ali kažem, poslije dva bubrega na zimskim (imao sam tri ili četiri generacije UG) i pucanja šavova na ljetnim gumama (imao F1 gume još od onih prvih sa V šatorom), Goodyear više ne ide na moj auto.
|
Osim load indexa imaš još i "Normal load" i "Extra Load" tj takozvani XL load. Upravo tu pravi tu razliku gore što sam ti napisao. Čvršća bočnica automatski znači bolju izdržljivost a i manje "plivanja" po zavojima. Mislim shvaćam tvoju poziciju,usralo te da si imao gadni peh,nakon toga bi i ja bježao od neke marke,sasvim logično. Od zimskih sam većinom bio na Dunlopu pa ne mogu ni komentirati GY kao zimsku gumu.
Razmišljam iduće ljetne sezone probati neki Yoko, možda V105, čisto da probam malo kako to izgleda,čuo sam dobrih stvari.
Inače ljudi,kakvi ste sa kočnicama na autu? Meni je to glavni feature i u tom se ne libim uložiti maksimalni iznos mogući. Znači nema mi gore od auta koji ne može stati kad treba. Prošao sam sljedeće setupove:
OEM Kliješta(1pot) sa 282mm diskovima
- prilično dobro kočilo na početku,kroz nekih 15K Km se svelo na mekanu papučicu i dosta nepredvidivo kočenje pa se prešlo na sljedeće
Kliješta sa Accord CU2( 2pot) ( EBC GreenStuff pločice) sa 320mm diskovima( EBC USR slottani diskovi)
-pošto je prilično lagana konverzija,prijelaz je bio bezbolan.Jedini minus je što su sama kliješta bila dosta teža od OEM. Kočilo prilično dobro dok nakon nekih 30K Km protresli diskovi(česta pojava sa one piece diskom preko 300mm)
Uz ovaj setup sam stavio i pletene lajtunge i MOTUL RBF600 ulje(prilični upgrade u tvrdoći papučice kočnice,i lijepa progresivnost pri stiskanju iste)
Pred kojih tjedan dana sam prešao na ovo:
KSport X8 Kit (8pot kliješta od laganih legura,lakša puno od OEM)
Ksport 330mm slotted (Floating 2 piece) disk
Ksport pločice
Za sad mogu samo reći u ovih par dana koliko su gore da je osječaj kočenja još bolji nego ubrzavanja

Doslovno sa 90 na 40 u trenutku. S obzirom na kulturu vozača po ZG-u i s time da sam svakodnevno na rotoru na Savi ovo je spas za sve one pacijente koji imaju iznenadne "change of heart" pa preletavaju iz skroz lijeve u skroz desnu traku i obrnuto bez signalizacije