Ja se nešto zezam s fondovima, ali to je za razonodu i ono, novac koji mi je viška. Uplaćujem 1 i 2 stup i više nedam državi lipe. Većinu novca držim na računu i ako bude nekog s... uvijek ga mogu dići. Te neke fore sa osiguranjima itd.... ne znam, ne vjerujem ništa, znači odvajaš 40 godina lovu i onda ti kažu sorry itd... ili možeš dignuti samo 20% svojeg novca koji si uštedio, ostalo na rate i onda krepaš za koju godinu i bok.
Moj stari recimo brije na to i on slijepo vjeruje da se to isplati, ima par tih šednji i osiguranja i sl.
Za tu razliku realno, ajde optimistično 10-15% više koje eventualno imaš u odnosu držanja na računu, rizik je ogroman.
Osobno volim imati novce pri ruci da znam da ih danas maltene mogu imati ako poželim.
Uostalom, ako radiš do 65 godine, u 55. kad si stari konj i neda ti se vozit dobar auto ili cugati svaki vikend itd.. kreneš stavljati, primjer radi 1500 kn mjesečno na stranu, to ti je 18k x10 godina ti je 180k kn, plus još neka mala mirovina i osiguran si koliko toliko.
Lijepo je to sve, poticaji, prinosi itd., no do para ćeš teško kasnije doći.
Ok, može se oročiti itd ali ti je mizerija od kamate tak da se ne isplati, po meni barem.