Tema: Automobili
View Single Post
Staro 21.07.2018., 23:12   #37407
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor X-Plosiv Pregled postova
Da mi metneš druge gume, mislim da bih odmah skužio. Ali opet, FWD 250 KS pa se osjeti dosta, pogotovo kada su bile nove i nakon što su se malo potrošile.
Njegov auto i tvoj su nebo i zemlja po snazi + njegov je karavan i nije bas za ganjanje po zavojima . A i prilicno sam siguran da malo prevelicavas razliku koju bi osjetio ali placebo na sve dere ponekad (nisam ni ja izuzet od tog efekta ponekad )

Citiraj:
Autor X-Plosiv Pregled postova
Osobno, za tih parsto kuna ne bi mi bio problem one koje su bolje, jer iako ti u 99% neće trebati, neka su bolje i za 2m, tih 2m potrebe se može desiti.
Tom logikom onda das jos parsto kn za jos bolje pa jos parsto kn za jos bolje i di je onda kraj ? Ne govorimo ovdje o Michelin vs HiFly i slicno kinesko smece od guma gdje su razlike u kvaliteti velike.

Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Kaj se tice guma...
Na istom autu kojeg i sad vozim sam probao i Dunlop SP Sport 01, i PS3 i PS4. Razlike su ogromne između Dunlopa i Michelina (za navedene modele guma, Dunlop je odron odrona), a razlika između PS3 i PS4 se skuži u upravljivosti, feedbacku, boljem gripu kad uletiš u zavoj kao sivonja i tome koliko su PS4 predvidljivije u understeeru (veća lakoća povratka kontrole), a pogotovo koliko su bolje po kiši kako ih trošiš i kako odmiču sezone. Ali razlika između PS3 i PS4 nije dan i noć, već primjetiš kroz vrijeme. No, da mi metneš PS4 i/ili SP Sport 01 kao UHP vs. max performance ili kako se već zovu, skužio bih momentalno.
Nemogu reci za Dunlop Sport SP1 ali cini mi se da sad generlaiziras Dunlop vs Michelin ? Ja sam do sad vozio dva seta Dunlop Sport MAXX RT2 na dva razlicita auta i imam sasvim drugacija iskustva od tebe sa Dunlopom, nisu mi bile nista losije od Michelin Pilot Sport koje sam skinuo prije njih. Kolko sam vidio po testovima to su dosta bolje gume od Dunlop SP01 pa mozda otud tolika razlika/nepovjerenje kod tebe u Dunlop?

Review za Dunlop SP 01
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Du...P-Sport-01.htm

Review za Dunlop SPORT MAXX RT2
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Du...tMaxx-RT-2.htm

Jedan set je bio 18" a drugi 19". Za 16" nemogu reci sa sigurnoscu ali to isto ljudi ne kuze da ako je neka guma na testu bila super u 15" to ne znaci da ce biti isti takav rezultat u 18" jer se obicno i sirina gume mjenja a samim time i sara (ponekad se doda cijeli jedan red/traka pa sara izgledom je slicna ali ne ista).

Sto se tice ulijetanja u zavoje i predvidljivog understera to mi bas i nije neki argument jer cim proklizava (pogotovo underster) na gradskim i lokalnim dvosmjernim cestama onda nije bas predvidljivo niti pozeljno ma koliki "rjeser" bio cisto sumnjam da ti je zabavno da ode sna understter u zavoju ? Ako vec mogu birati oversteer mi je drazi od understeera u zavoju ali nijedan nije bas dobar za ceste s dovsmjernim prometom.
Da smo na stazi onda druga stvar ali je opet oversteer mi je zabavniji, pogotovo kod power slidea .

Plus nemojmo zaboravit o kojem se autu radi u slucaju OP.
On nece obarati bzinske rekorde, ulijetati u zavoje "kao sivonja" s tim karavanom ma kolko se trudio i sve sto moze napravit je da zavrsi negdje van ceste ili nedaj boze zabije se u nekog sa suprotne trake bude li pokusavao pretjerivati sa bilo kojom od te dvije navedene Michelin gume .

Ali dobro, sto ljudi sto cudi (sto zena dvjesto s**a ?) neki "osjete" i razliku u velicini kapljica kishe na asfaltu pa svako nek kaze svoje a OP ce izabrati kako bude htio/odlucio na kraju.

BTW, ja sam proljetos uzeo Vredesteirn Ultrac Vorti u 20" bas da vidim kako ce se ponasat, testovi su izvrsni (http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Vr...trac-Vorti.htm) i za sad ovih 3500 km sto sam presao sam super zadovoljan drzanjem i ponasanjem sto na mokrom sto na suhom, pitanje samo kolko ce trajati .

Zadnje izmijenjeno od: Lewis. 21.07.2018. u 23:18.
Lewis je online   Reply With Quote