Zelim da sve radi i da se vise ova golgota nikada ne ponovi.
Kako bih ja znao sto zelim, prvo moram razumjet tvoje pitanje, sto u ovom slucaju nije tako.
OK, onda znaci samo upalim DHCP na Asusu i ne filozofiram?
U principu mi nije bitno da ono sto je na Ciscotu (ionako su gore printeri, skeneri i ostalo spojeno na LAN) "vidi" racunala koja su preko WLAN-a spojena na Asus.
Drugim rijecima, ako meni radi to da WLAN racunalo spojeno na Asus vidi/printa ono sto je fizicki spojeno kablom na Cisco, to je sasvim OK.
I to sam u medjuvremenu skuzio, pomogla mi je jedna manjina (darkydark), pa sam uradio to da je WAN na Asusu namjesten tako da ima fiksni IP, i sad mi
https://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/ napokon kaze da je 1723 "otvoren", ali mi VPN jos uvijek ne radi, sad pokusavam otkriti zasto.
Ovaj mutavi VPN klijent (nativni) na Androidu ima samo dvije mogucnosti "debugginga", a to je Connected ili Unsuccessful pa mi to bas i ne pomaze; sad moram vidjeti zasto se i dalje ne zeli spojiti.
Ali ako ugasim DHCP na Asusu, onda ga Cisco ne pusta (na ciscu je samo DHCP ionako ukljucen), pa onda ako imam ta dva "segmenta", moram imati i dva DHCP porta?