View Single Post
Staro 21.07.2018., 16:58   #13
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Alister Pregled postova
Koliko to često mijenjaš da ne mogu skužiti što želiš
Zelim da sve radi i da se vise ova golgota nikada ne ponovi.

Citiraj:
Pitanje je da li želiš imati dva subneta ili jedan ?
Kako bih ja znao sto zelim, prvo moram razumjet tvoje pitanje, sto u ovom slucaju nije tako.

Citiraj:
Odgovori:
a) DHCP sa Cisca ne može raditi na Asus mreži ako je spojen preko WAN porta, u tom obliku
OK, onda znaci samo upalim DHCP na Asusu i ne filozofiram?

U principu mi nije bitno da ono sto je na Ciscotu (ionako su gore printeri, skeneri i ostalo spojeno na LAN) "vidi" racunala koja su preko WLAN-a spojena na Asus.

Drugim rijecima, ako meni radi to da WLAN racunalo spojeno na Asus vidi/printa ono sto je fizicki spojeno kablom na Cisco, to je sasvim OK.

Citiraj:
b) sa Cisca radiš port fordward na WAN IP adresu Asusa, i onda na Asusu port forward na šta već želiš
I to sam u medjuvremenu skuzio, pomogla mi je jedna manjina (darkydark), pa sam uradio to da je WAN na Asusu namjesten tako da ima fiksni IP, i sad mi https://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/ napokon kaze da je 1723 "otvoren", ali mi VPN jos uvijek ne radi, sad pokusavam otkriti zasto.

Ovaj mutavi VPN klijent (nativni) na Androidu ima samo dvije mogucnosti "debugginga", a to je Connected ili Unsuccessful pa mi to bas i ne pomaze; sad moram vidjeti zasto se i dalje ne zeli spojiti.

Citiraj:
Spoji ASUSa preko LAN porta (fiksna IP adresa), ugasi na njemu DHCP. Složi si WI-FI, i pusti VPN portove na IP adresu ASUSa
Ali ako ugasim DHCP na Asusu, onda ga Cisco ne pusta (na ciscu je samo DHCP ionako ukljucen), pa onda ako imam ta dva "segmenta", moram imati i dva DHCP porta?

EDIT

OK, VPN radi, ocito je trebalo ukljuciti PPTP passthrough i na Ciscotu unatoc tome sto on nije VPN server.

Znaci, sada samo trebam ukljuciti DHCP server na Asusu da ne razmisljam previse i to bi bilo to? WLAN prikljuceni klijenti dobivaju od Asusa DHCP podatke, a Cisco se bavi svojim poslom? BTW, na Asusu sam iskljucio sve moguce firewallove i ta sranja, dovoljno je da se time bavi Cisco, jeltako?

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote