View Single Post
Staro 21.07.2018., 14:38   #11
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Alister Pregled postova
Trenutno koristimo PPTP VPN i koliko sam testirao oko 60Mbps nam je download, upload je max 15Mbps u najboljem slučaju kada ostali ne rade u uredu odnosno koliko nam Bnet daje s strane gdje je Asus, s druge strane je Mikrotik i tamo je 100/100 pa to nije problem.

Trenutno je link limitiran na 40/10Mbps i tako nam i radi file transfer bez problema

Koliko vidim Merlin firmware radi uredno na tom modelu, čak je i Merlin to potvrdio, samo ne budeš imao DSL opciju
Super, puno ti hvala na informacijama, mislim da bu to tako onda bilo na kraju.

Predpostavljam da mi je onda ipak bolje i dalje se drzati Cisco port forwarda/firewalla a pustiti Asusa da hendla samo WiFi i VPN?

OK, Merlin je gore, ali unatoc tome sto sam u firewallu i forwardu stavio da je PPTP (1732), ne mogu se spojiti na VPN. Online alati kazu da je port 1723 zatvoren. Moze li Asus uopce raditi na takav nacin kao VPN server, ako nije direktno "prvi" na WAN-u?

Vise ne znam jesam li glup ili sto, ali koliko primjecujem, Asus "ne vidi" nista preko sebe na Internetu, dok lokalnoj mrezi pristupa normalno. Ne prolazi ping ni prema domenama ni prema IP-ovima.

OK, sad sam postavio eth0 kao WAN, rekao mu da je IP dinamicki (taj je spojen s Ciscotom) i sad imam dva segmenta (ili kako se zove taj mrezni kurac): 192.168.0.x na kojemu je Cisco i 192.168.1.x na kojemu je Asus.

Mogu li se ta dva "segmenta" nekako povezati? Mozda onda proradi i taj faking VPN, jer sada na Asusu (i interno) sljaka net...

Uglavnom, sve u svemu, situacija je sljedeca:

U Cisco ide "pravi" WAN i tu je LAN na 192.168.0.x
U Asus iz Ciscota ide jedan ethernet kojeg sam na Asusu podesio kao WAN. Sada Internet radi i na Asusu i u ostatku WiFi mreze koju Asus emitira, samo sto je taj dio mreze sada na 192.168.1.x
Mogu li se ta dva "pomiriti" i gdje (na kojem uredjaju) i kako to mogu podesiti? Moze li se onda raditi port forward s Ciscota na 192.168.1.x dio mreze?

Jebem ti lebac, izmori me ovo vise!

ZADNJI EDIT

OK, iz nekog razloga, ja uredno vidim "oba" segmenta mreze, iako nista nisam stiskao ili postavljao ili poslagivao. Ne znam treba li to tako raditi, ili je to neka Asus/Cisco mađija, ali iako imam na WLAN-u 192.168.1.x vidim sve servere i routere i printere i kajgod treba na 192.168.0.x dijelu.

Ali:

a) ne radi mi DHCP sa Ciscota
b) kada sa Ciscota hocu napraviti port forward na Asus, kaze "This IP's value should be in LAN or Multiple Subnet IP range."

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.

Zadnje izmijenjeno od: Bubba. 21.07.2018. u 16:39.
Bubba je offline   Reply With Quote