19.07.2018., 11:46
|
|
Banned
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Autor Max_Damage
Imam ja 207 vti 95ks. 2008 godište. Da, motor troši ulje ko lud. I ima par serijskih problema koje sam riješio (senzor bregaste, kiler klime, senzor rashladne tekućine). Nadam se da sam svoje troškove s tim riješio  Motor je inače agilan, voli visoke okretaje, ali mi se čini ako ga više ganjam, više guta ulje...
|
Citiraj:
Autor Guls
Šogor ima taj 1.4... auto je više u garaži raskopan nego što se vozi po cesti... promašaj od motora.
|
Citiraj:
Autor lowrider
Pa potrošnja ulja mora imati neki uzrok, gumice, karike ili samo ulje, probati s "rjeđim", pa možda s "gušćim" ako motor konstrukcijski vuče korijene iz davnina
Imali u familiji 207 1.4, auto nije trošio ulje, al je dobio luft na bolcni klipa radi predugih intervala zamjene ulja, a problem je što je bolcna uprešana s klipnjačom u klip i moraš komplet sve drugo nabaviti, nemreš skinuti klipnjaču dole, tak da to je totalna glupost. Tak da jedino rješenje je bilo nabavka drugog motora
|
Koji 1.4 16V ili 8 V jer to je razlika nebo i zemlja. I 8v je promašen na svoj način.
Ne pomaže ništa uzrok 1.4 16v su loše karike koje su ugrađivali nakon cca 50000 km auto počne gutat litru ulja na 1000 km ...
Totalni promašaj cijela serija VTI Prince motora 1.4, 1,6 1,6 Turbo koji su se ugrađivali u Citroen/Peugeot/ Mini ... svi gutaju ulje ko manijaci ...
Koliko god je HDi vrhunski motor ovi su im toliko teški fail.
|
|
|