18.07.2018., 19:39
|
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Autor Morpheous
Ja bih se nadovezao na kolegu koji je rekao da ponekad sjedi 8 sati u komadu.
Ne postoji ta stolica na svijetu, kao ni fizionomija čovjeka koji bi u 8 sati neprekidnog sjedenja na njoj mogao normalno ustati sa te stolice i ne osjećati se ukočeno. Ono što kolega traži je nemoguće i ne postoji.
Niti jedna stolica nije napravljena da sjediš 8 sati u komadu na njoj. Kvalitetne stolice se rade kako bi mogao nakon 15 godina i dalje imati zdravu kralježnicu, no samo i isključivo ako ćeš se svakih sat vremena (maksimalno dva ako imaš barem nekakvu dozu rekreacije kroz tjedan dana i nisi potpuno zapušten) ustati sa nje i barem otići do wc-a ili napraviti krug po katu u firmi.
Po pitanju Markusa i drugih stolica....nisam sjedio na Ergohuman modelima jer su mi preskupi iako ću rado isprobati jednog ako naletim na njega, no čisto sumnjam da je to smeće od stolice, a pljuvati po Markusu zbog laganog tilta (kod mene nema tilta prema naprijed, već samo lagani poluklik prema nazad u završnom položaju naslona) i sličnih stvari nema smisla jer je to stolica koja košta 1000-1100 kuna ovisno o materijalu koji se želi uzeti. I još je Made in china. U cijelom ovom podforumu se ta stolica spominje isključivo kao best buy sa svim svojim prednostima i manama. Da nema mane, onda bi bio "The best", a ne "Best buy". da ima podešavanje naslona po visini, podešavanje lumbalne potpore, podešavanje naslona za ruku, naslona za glavu, da nema tilt......koštala bi kao ergohuman.
Prema tome, treba biti odmjeren i komentirati u realnom tonu određene stvari u određenom cjenovnom rangu i u istom tom cjenovnom rangu napomenuti, ali i zanemariti određene mane koje bi povisile cijenu stolice za još par stotina ili tisuća kuna. Na nečemu se štedi da bi cijena bila niska, kao što je moj frend svojedobno uzeo Acer laptop jer je nudio najbolje komponente za najnižu cijenu, a ispalo je da je ekran katastrofa i bez dobrog kontrasta, a tipkovnica se savija kao da je od papira.
|
Hvala na inputu. Ponešto sam i ja novoga saznao.
Citiraj:
Autor jurbAs
e vidi imam drift nije sky ni koža nego obična tkanina i super je stolica meni paše ne ljepim se po njoj niti mi je previše vruće u njoj.
a ono što ti tražiš ima jedino aeron onda zažmiriš stisneš zube i provućeš karticu i to je to nemoj gledat račun iduća 2 mj i sve si rješio 
|
Znači ove gaming/racing ima i sa tkaninom koja funkcionira?
Ajde super. Onda možda i razmislim o takvoj jer vidim da ih ima od 1000kn pa na dalje.
Ovo kaj bi ja htio i kaj ću stvarno kupiti su dvije realnosti, jer realno kod kuće rijetko kada provodim za kompom više od 2-3h u koamdu.
Hvala i svima ostalima na kritikama i raspravi, ja sam naučio dosta. 
|