View Single Post
Staro 14.07.2018., 21:39   #3705
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor karabaja Pregled postova
Ne znam je li ovo već bilo spomenuto u temi, pa ću napisati. Možda nekome spasim živce i uštedim vrijeme.

Negdje od proljeća mi je na Redmiju Note 3 Pro nestala, u Mi Weather Appu, "current location" opcija. Korisno dok se putuje, pogotovo kroz EU i pogotovo za one koji imaju widget za temperaturu. Jednom kad se navikneš, iritantno je dok ga nema.
Bio sam uvjeren kako sam je greškom obrisao, jer bio sam ručno brisao neke lokacije. Bio sam isto tako uvjeren da se radi o bugu koji omogućava "brisanje" trenutne lokacije. Mjesecima čekao update, prijavljivao bug, brisao memoriju, resetirao aplikaciju, rebootao s uključenim GPS-om (prema nekim uputama), ništa... Čak sam razmišljao i o konačnom rješenju - tvorničkom resetu. Danas mi, iz čista mira, padne napamet promijeniti lokaciju iz Hrvatska uz neku nasumičnu - Bocvana, npr. i - hop! Trenutna lokacija kroz dvije sekunde pokaže Zagreb. Vratim regiju na Hrvatska, ne radi. Tako redom probam EU zemlje i ne radi niti s jednom. Znači, Xiaomi je na račun GDPR-a, ili kako se već zove, isključio "current location" u weather app-u. Hvala EU što brine. Stvarno niste trebali. Šmrknem im se na dirketive!
A Srbija, BiH i ostale non-EU zemlje?

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305