View Single Post
Staro 16.12.2005., 13:30   #14
>>>KUKY<<<
Premium
Moj komp

>>>KUKY<<<'s Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Originally posted by MasterX
svaki pravi gamer ne pristaje na kompromise

daleko najmanji ping cete imati uz pomoc PCI DSL modema/kartice

znaci direktno DSL veza u komp... tako cete "ukrasti" 3-10ms u odnosu na nekoga ko se igra preko routera/mreze
u svijetu u kojem je svaka milisekunda od presudne vaznosti ovo je velika prednost jos da mozete tweakati oci i mozak ("ping" od oka do mozga je 250ms)

znaci ono sto vidis na ekranu putuje 250ms do tvog mozga, onda tvoj mozak vidi sliku neprijatelja, salje elektricne impulse (naredbe zivcima) i tvoja ruka klika ljevi gumb na misu te ubija neprijatelja

cijeli taj proces se uvjezbava, mozak sve brze raspoznaje slike, zivci sve brze reagiraju (naravno ako niste preumorni ili ako neigrate 5+ sati u komadu)

gameri, imaju reflekse osjetno bolje u odnosu na obicne ljude
latinski naziv - homo sapiens not gamerus

ako imas mrezu i router (gateway) preko kojeg vise kompjutera idu na net preko jedne DSL linije/veze, onda se moze postaviti malo napredniji router sa QOSom tako da ti odredjene aplikacije drzi na high priority, pa ces imati mali ping

za old-school ekipu:
na courier modemu sam tweakao postavke dok mi ping u quake3 nije bio 80-90ms preko DIALUP-a!!!!!
u to vrijeme su ljudi sa ISDNom imali 60-100ms
respect USRoboticsu, najbolji modem IKAD! IKAD!

kako sam samo courieru vadio dusu

lijepo si ti to srocio al meni i dalje neke stvari nisu jasne..nista vidim da cu morat sam progooglat ...