View Single Post
Staro 09.07.2018., 11:07   #1340
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Umor je problem, ali ne ključni. Ne treba Engleze precijeniti, ali mislim da bi trebali neke promjene napraviti.

Pogotovo što Marca piše da Vrsaljko neće igrati (valjda preko Atletica saznali)

Nemojmo bauk od Engleza raditi, nisu oni još na pravom testu bili (ono s Belgijom i nije bila prava natjecateljska) i nisu baš toliko bolji. Samo mlađi, brzi i svježi. Engleska igra u napadu - lopta se ili s njihove strane odmah gura na bokove i centaršut, ili u sredini Tripper razigrava (nešto manje Henderson). treća stvar su prekidi. 9 od 11 golova iz igre dali su nakon prekida. To će biti najveći problem. Ali uvijek su u istom sastavu i načinu igre, prilično predvidljivi.

Trippera se može riješiti uvođenjem Badelja ili Broza koji će većinom odrađivati defanzivu i gurati loptu Modriću ili Rakitiću.
Druga stvar - bokove duplirati da im tu zaustavimo prodore, inače će Strina i ko god bude na drugoj strani izdahnuti. Time dobivamo dvostruki blok u obrani, i Rakitića i Modrića s malo manje defanzivnih zadaća da mogu više kreirati prema naprijed. Ujedno će svježi igrači pomoći smanjiti umor u ekipi. Zaustavljati napade što dalje od šesnaesterca i ne raditi prekršaje sa strane gdje može ići centaršut.

Tako ja to vidim.

Problem je što bi to u slučaju Vrsaljkove ozljede značilo barem tri promjene u početnom sastavu, a Dalić je pokazao da nije sklon previše mijenjati. Razumijem to, jer u ključnoj tekmi pomaknuti igru momčadi izvan zone komfora može biti vrlo riskantno.

Na kraju mislim da će Dalić izaći s ekipom koja je išla na Argentinu, plus treba vidjeti što će biti s Vrsaljkom.

Zadnje izmijenjeno od: Roberto. 09.07.2018. u 11:25.
Roberto je offline