Autor Guls
Englezi nisu nepobjedivi.
Njihova najveća slabost je loša realizacija iz igre tj napadački su izrazito loši. Njihovi pogoci su padali iz prekida ili iz jedanaesteraca, a to će vjerojatno koristiti i na nama stoga je jako bitno duplati bokove i držati minimalno dvojicu defanzivnih veznih koji će uzimati i iznositi loptu. Jedina dva gola koja su dali iz igre su bili prekrasan gol Lingarda s 20ak metara te odbijanac Kanea unutar 16 metara (slučajno jebiga).
Druga najveća slabost je nešto ala argentinska obrana. Nije toliko kikserska, ali skloni su početničkim pogreškama (Walker, Maguire, Stones). Neki put se toliko zaigraju da naprave totalnu idiotariju, a tu leži šansa Rebiću i Perišiću (da, Perišiću). Walker je protiv Tunisa igrao rukomet, protiv Paname su kiksali na sve strane i dobili čak i gol (što je presmiješno jer Panama je nitko i ništa), a ne treba ni zaboraviti kako su dobili gol od Kolumbije u 90+ minuti i otišli na penale.
Pretpostavljam da će Englezi uzeti posjed i igrati preko krila, graditi šanse centaršutevima, u prekidima i kornerima jer su na bokovima pet puta jači od nas. Young i Lingard drže lijevu stranu napada i tu očekujem puno previše problema, to se da riješiti duplanjem Vide, Modrića i Vrsaljka (ako dotični prohoda do srijede). Također, treba se paziti Kanea jer će ovaj padati u šesnaestercu na svaki jači vjetar, a suci ga vole iz nekog razloga i sude njemu u korist. Jako se dobro postavlja i ima odličan osjećaj za prostor. Henderson trga noge na sredini, a suci mu ne daju kartone. Njega treba izvući ili izbjeći. Bez njega nema Engleza, po meni ključan igrač destrukcije i tranzicije.
Ako, i to vrlo ako, se dogodi da ne primimo gol u prvom poluvremenu, očekujem daljnje otvaranje Engleza, nervozu i tu bi trebali igrati mirno, kao Rusi i Danci protiv nas, i dočekati dvije tri kontre na brza krila i poentirati.
NO IPAK
Što se nas tiče, ne igramo lijepo, ne igramo ni dobro, taktički smo nedorečeni (zbilja sam jedno vrijeme mislio da Dalić zna što radi), fizički smo apsolutno nespremni (duga sezona, nepostojanje odmora, fizička priprema tempirana za grupu, a ne za nokaut). Ali timski smo 100%, pokriva se svaka greška, i to je valjda jedino bitno, jer rezultat je tu. Mi nismo nikoga pobijedili u nokaut fazi. U polufinalu smo samo zbog Subašića. Kao što bi i Danci bili samo radi Schmeichela ili Rusi radi Akinfejeva. Ne treba zaboraviti činjenicu da je samo jedan promašeni penal više mogao značiti odlazak s prvenstva i kolektivno pljuvanje po lošoj igri, masakriranje trenera i nekolicine igrača jer takvi smo mi Hrvati. Mi, uz malo sreće, imamo lijepu šansu za finale. Ako i ne realiziramo, biti među 4 je odličan uspjeh s obzirom na sve navedeno. I kako se veli, prije ćemo dobiti ekipu koja napada, nego onu koja se brani. Samo bez Pivarića, a mislim da on i ima dva žuta pa srećom neću doživjeti srčani kad vidim da on ulazi u igru. Bože dragi... Strinić nije čudo od talenta, ali Pivarić je bar 10 puta gori. Niti centaršut, niti obrambeno, izgubio je tri bitne lope, skrivio centaršut za gol u 116 minuti... Uz njega bih na klupi ostavio Kovačića jer taj čovjek nije vidio forme otkad je otišao iz Dinama.
|