View Single Post
Staro 01.07.2018., 00:00   #8367
Romul
Premium
Moj komp

Romul's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Citiraj:
Autor trpi Pregled postova
imao sam priliku vidjeti u radu jedan pasivni seasonic, sad se ne sjecam jel bio platinum ili titanium iskoristivosti ali u loadu je bio mlak na dodir i definitivno bez potrebe za ventilatorom, dok bronze/silver pa i gold bez ventilatora znaju postati prilicno vruca... ali da, razmisljam i o rm850x ili sl koji tek nakon 400w (do kojih necu doci) pali ventilator
zna li netko kako se pali ventilator u tim polupasivnim napajanjima, iskljucivo ovisno o wattazi koja se koristi ili temperaturi? da se po ljetnim vrucinama ventilator ne bi palio ranije, recimo vec na 200-250w u slucaju spomenutog rm850x...
Ventilator se pali u Hybrid modu kod power up i kad predje neku temperaturu koja je opet direktno vezana sa snagom koju mora isporuciti. No ako imas neko malo kuciste sa slabom ventilacijom a uz to neki jaci GPU/CPU onda ce vjerojatno se upaliti i prije tih cca 40% max snage jer ce se sve u kucistu poceti zagrijavati sa vremenom.
Ja dosta patim na tih PC i zbilja tesko mi je reci dal sam ikad cuo Seasonica. Prije mislim da ce se cuti vent na CPU ili GPU nego na PSU.
Naravno sto veca korisnost napajanja to ce se manje i grijati. Pa Seasonic je upravo tek sa Platinum serijom uveo taj Hybrid mode. Mislim da su oni i pioniri. Kasnije su mnogi preuzeli taj mode.
Osobno ako vent nije problem zbog neke specificnosti samog PC-a (zero noise) onda se nebih zamarao sa tim i isao na hybrida. Uostalom to je i bila moja ideja kod slaganja konfiguracije.
Romul je offline   Reply With Quote