Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 22.06.2018., 12:26   #9392
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
a tko je počeo s istim molim te mi reci, da sada ne quotam?

Problem je što živimo u nekom tranzicijskom razdoblju i većina ima jako malo vremena za te hobije pa nedostatak vremena nadoknađuje uloženim novcima.

Nadalje, pri svakom odabiru treba isprobati dva oprečna sustava pa se onda odlučiti u kojem smjeru idu želje i afiniteti.
Mene osobno ti subwoferi nikad nisu impresionirali, kao niti frekvencijski odazivi za koje me dosta ljudi pokušava uvjeriti da mora biti od 20Hz do 22000 Hz.
Ja sam iznad 14000 Hz gluh i to mi je apsolutno nepotrebno dok mi bubnjanje, tutnjanje i drmanje nikad nije bilo atraktivno. Dosta ljudi smatra kvalitetnim zvukom kad se čuje to podmuklo udaranje subwoofera jer to jeftini sustavi ne rade pa karakterisitku koja je nadoplaćena određenom svotom novaca odmah povezuju sa kvalitetom.

Definicija prema meni. Ne, to nije najava nekog odlomka filozofiranja nego izjava. Definicija zvuka prema mojim potrebama. Onako kako se meni sviđa.
Nakon godina i godina jedino što sam došao do zaključka da kad se biraju zvučnici za određenu prostoriju i kad se dvoji između manjih i većih - uvijek treba odabrati manje. Ionako je to samo iluzija.

https://www.youtube.com/watch?v=uRfUICsrFc8

lp
Juan je offline   Reply With Quote