Bok
Kupujem novu konfu, posto sam od 2010 na amd x4 koji je zaista dosta spor vec, najvise multitasking, dok igre jos cak i rade ok
Znaci za CPU MBO RAM SSD bih dao do 3000 kn max, vise od toga ne zelim dati, jos kad prodam svoje stare dijelove (ploca, proc, ram, gpu) ,, uzmem si drugu graficku
DAkle zanima me solidan procesor s kojim cu moci igrati, ali isto tako da sluzi i za istale stvari, nisam zahtjevan, dakle najvise me pati kad otvorim vise tabova na browseru, pocne stekati i spor do jaja, a zbog posla mi je to potrebno
Idem na neki budget, posto ne mislim davati neke velike pare za nesto sto mi nije toliko obavezno, niti patim za time
Dakle u izboru si ili
Intel i3 8100 , koji radi odlcno, u igrama je jaci i od ryzena 5, a veoma povoljan
Ili Ryzen 5 1600x koji je dosta skuplji, u igrama malo slabiji...
Sto se graficke tice, to jos necu , za sad imam jos gtx 660 ti, koju cu jos jedno vrijeme koristit, pa kad naleti kupac, onda uzmeme vjerojatno gtx 1060
Sad, sto se ploca tice, sta uzeti? za i3 vjerojatno moze neka osnovna ploca, dok ryzena se da dosta klokati, pa vjerojatno neka skuplja bolja ploca, sto u startu znaci jos vise para ....
Da li se isplati gledati ryzena 5 1600 pored i3 8100?
Jos cu uzeti 8gb RAMA, i neki SSD
OStale komponente imam
kuciste
cpu hladnjak lc 120
napajanje xfx 450 koje bi trebalo biti dovoljno
Znaci najvise me pati mbo i cpu, sta uzeti?