Ja bih samo podsjetio da McLaren je imao najbolji motor na gridu i to one prve godine hibridne 2014. kada su u pravilu sve Mercedes momcadi jako profitirale. Williams ih je ostavio za duplo a jedva su pobjedili tada slabasnu i malu Force Indiu. Na kraju jedan jedini podij Magnusena i to u prvoj utrci.
Ne kazem da Honda nije glavni krivac ali u McLarenu nesto gadno ne stima vec dugo i bojim se da se taj trend ne moze samo tako promjeniti.
Godine su potrebne za stvoriti takvu korporaciju poput Red Bulla i Mercedesa.
Sa druge strane malo je neobjektivno bilo ocekivati kada predju na Renault da ce odma parirati Red Bullu. Realno je bilo ocekivati borbu sa Renaultom.
A Red Bull i honda ce imati nesto ipak bolju situaciju jer Honda je ipak nesto naucila u ovih 4 sezona. Sa druge strane Red Bull da mu sad stavis hondu u bolid bi bili tu i di jesu dakle iza SF i Merc dakle skoro pa da i nemaju sta puno izgubit a mogu mozda puno dobit ako se Honda pokaze dobrom. Sa druge strane nemoraju vise placati motore sto je itekako velika stavka plus mislim da ce im Honda jos i placati mozda ne kao McLarenu ali nesto hoce. Dakle puno je tu faktora.
Ono sto mene zanima je da li su glasine o odlasku Newya samo glasine ili se tu stvarno nesto kuha. Ukoliko predje u Renault kako se prica onda prelazak FA u Renault na mjesto Sainza nebi bila tako nerealna opcija??